eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Olivier Giroud, a Chelsea játékosa a trófeával, miután csapata 4-1-re győzött az Arsenal ellen a labdarúgó Európa-liga döntőjében a Bakui Olimpiai Stadionban 2019. május 29-én.
Nyitókép: MTI/AP/Luca Bruno

A Chelsea edzője elárulta a győztes receptet

Maurizio Sarri, a Chelsea vezetőedzője a labdarúgó Európa Liga bakui döntőjének szünetében több bátorságot kért játékosaitól, akik a gól nélküli első félidőt követően 4-1-re legyőzték az Arsenalt.

Az olasz szakember a finálét követően elárulta: kérése kockázatos volt.

"Fennállt a veszélye, hogy ezzel a nyíltabb taktikával veszítünk, de szerettem volna, ha a csapatom nagyobb bátorsággal járatja a labdát.

Azt hiszem, játékosaim a második félidőben nagyon jól tették a dolgukat" - értékelte elégedetten a Chelsea teljesítményét Sarri, akinek szezon végi távozása hetek óta visszatérő téma az angol sajtóban. Az erre vonatkozó kérdést a győztes EL-döntőt követően sem kerülhette meg.

"Néhány nap múlva döntünk. De jelenleg élő szerződésem van, így ebben a pillanatban erről nem beszélünk" - mondta a 60 éves Sarri.

Hozzátette: személy szerint kedveli a Premier League-et, és szerencsésnek érzi magát, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságának az egyik legjobb csapatát irányítja.

"Boldog vagyok, de természetesen tudni szeretném, hogy a klub is boldog-e"

- nyilatkozta.

Unai Emery, a vesztes Arsenal spanyol edzője sportszerűen elismerte: az ellenfél rászolgált a győzelemre.

"Amikor egygólos hátrányba kerültünk, próbáltunk benne maradni mérkőzésbe, de a kétgólos különbség nagyon megnehezítette a dolgunkat" - mondta a 47 éves spanyol tréner, aki szerint mezőnyben jól teljesítményt nyújtottak a labdarúgói, ezért talán többet érdemeltek volna, de játékukból hiányzott a gól.

A jövőt illetően kitért arra, hogy fiatalabb játékosok bevonásával folytatják a munkát és részben új csapatot építenek, mert a jelenlegi szintjük kevésnek bizonyult.

Az Arsenal a következő idényben nem indulhat a Bajnokok Ligájában, mert a bajnokságban csak az ötödik helyen zárt, és az EL-döntőt is elveszítette, aminek megnyerése BL-csoportkörös indulást ért volna számára.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×