eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin

Már a Puskás Akadémia is veszélyben az NB I-ben

A Haladás helyzete szinte reménytelen az OTP Bank Ligában (labdarúgó NB I), de újabb vereségével a Puskás Akadémia is már csak egy ponttal előzi meg a jobbik kiesőhelyen álló Kisvárdát. A Diósgyőr már beérte. Délutáni eredmények: Haladás–Mezőkövesd 1-2, Puskás Akadémia–Újpest 0-1, Kisvárda–Paks 0-0, Diósgyőr–Honvéd 2-1.

Diósgyőrben több mint ötezer néző előtt a DVTK két korábbi Honvéd-játékos góljával fordított a kispestiek ellen. Az első percekben inkább a Honvéd támadott, de hamar kiegyenlítetté vált a játék. A kispestiek negyedóra elteltével mégis előnybe kerültek, de ez nem tett jót a mérkőzésnek, mert a hazaiak lendületét megtörte, a Honvéd pedig a fegyelmezett játékra helyezte a hangsúlyt. Az enerváltan és kissé ötlettelenül futballozó miskolciak az első félidő hajrájában dolgoztatták meg először a rivális kapusát, Grófot. A folytatásban a DVTK fokozatosan egyre bátrabban játszott, ennek meg is lett az eredménye, mert bő negyedóra után egyenlített az ex-kispesti Vernes találatával. Ezt követően Supka Attila, a vendégek trénere a héten igazolt Ben-Hatira becserélésével jelezte, nem egy pontért érkezett a fővárosi csapat, amely ennek ellenére nem tudott ismét felpörögni. A DVTK viszont lendületbe jött és a vezetést is megszerezte egy másik kispesti nevelésű játékosa, Prosser révén, aki ráadásul most mutatkozott be új csapatában. A dobogós helyekért küzdő Honvéd ugyan támadóbb felfogásban futballozott a hajrában, de veszélyesebb nem lett, sőt inkább a gyors hazai ellentámadások voltak ígéretesek, ám újabb gól azokból sem született.

Szombathelyen a hazaiaknak gyakorlatilag már minden hátralevő mérkőzésük élet-halál kérdés, ennek ellenére egyik csapat sem kezdett nagy lendülettel, korán felhangzott a füttykoncert az elégedetlen hazai szurkolóktól. A félidő közepén aztán vezetést szerzett a Haladás, de nem örülhetett sokáig, mert a vendégek néhány perc alatt fordítottak, s a mérkőzést is eldönthették volna: Drazsics előbb a 32. percben használta ki, hogy Király hosszan előre rúgott labdáját Holdampf nem tudta levenni, majd újabb hat perc elteltével egy bal oldali beadás után volt eredményes. A kettő között a szerb támadó még egy ziccert is rontott. A fordulást követően próbálkozott a hazai csapat, de egészen a hajráig nem jutott el igazi helyzetig, ekkor viszont a kapufa mentette meg a Mezőkövesdet.

Kisvárdán nagyjából kiegyenlített mezőnyjáték zajlott az első félidőben, nagy helyzet nem volt. A labdáért sokszor kemény párharcok alakultak ki, de gyakran nem jött össze a szabályos szerelés, emiatt sűrűn állt a játék. Egyik csapat sem tudta komoly nyomás alá helyezni ellenfelét, egy-egy távoli lövés jelentett némi veszélyt. A szünet után negyed óráig tartósan birtokolta a labdát a Paks, de szervezetten védekezett a Kisvárda, ennek ellenére a vendégek kapufáig jutottak. A 69. percben esett a mérkőzés egyetlen gólja, a játékvezető azonban a hazaiak találatát - amely nagy kavarodás után született - szabálytalanság miatt nem adta meg. A második játékrészben több volt a feszültség, de továbbra is sokat szabálytalankodtak mindkét oldalon, emiatt nem alakult ki folyamatos játék. A döntetlen megfelelt a mérkőzés képének.

Nagy iramban, ám rendkívül sok hibával kezdtek a csapatok. Húsz perc elteltével alábbhagyott a lendület, a Puskás Akadémia és az Újpest nem tudott gólhelyzetet kialakítani a másik kapuja előtt, így nem volt meglepő, hogy gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre. A második félidő elején felpörögtek az események. Egy kósza újpesti előreívelést Bokros Szilárd átfejelt a labdára kimozduló Hegedüs Lajos felett, így öngóllal szerzett vezetést az Újpest. Szinte a középkezdés után egyenlíthetett volna a Puskás Akadémia, de a ziccerbe kerülő Josip Knezevic lövésébe bele tudott kapni Filip Pajovic, Kire Ristevski pedig kivágta a labdát a gólvonalról. A folytatásban is inkább a hazaiak próbálkoztak, de a vendégvédelem jól zárt, a szórványos újpesti kontratámadásokban pedig több veszély volt. Az Újpest három döntetlent követően nyert újra a bajnokságban, és a szezonban másodszor győzte le a Puskás Akadémiát.

A forduló után így áll a mezőny második fele: 7. Mezőkövesd 28, 8. Paks 27, 9. Puskás AKadémia 24, 10. Diósgyőr 24, 11. Kisvárda 23, 12. Haladás 10.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×