eur:
394.49
usd:
370.05
bux:
65185.17
2024. április 19. péntek Emma
A győri Crina Elena Pintea (k) és Dragana Cvijic (b) illetve Sabina Rosengren Jacobsen (j), a román csapat játékosa a női kézilabda  Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. fordulójában a Győri Audi ETO KC - CSM Bucuresti mérkőzésén a győri Audi Arénában 2019. január 26-án.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Meglepően simán nyert a Győri Audi ETO

A címvédő Győri Audi ETO KC 36-27-re legyőzte a román CSM Bucuresti csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában, szombaton Győrben.

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott tétmeccsen, a magyar együttes egy vereség és egy döntetlen mellett hetedszer győzött, és továbbra is százszázalékos az idényben.

A hazaiaktól Görbicz Anita influenzás megbetegedés, a brazil Eduarda Amorim bokaszalag-szakadás, a norvég Nora Mörk pedig térdműtét miatt hiányzott. A vendégeknél Cristina Neagu és a norvég Amanda Kurtovic egyaránt súlyos térdsérülés miatt nem játszhatott.

A Szeged férficsapatának korábbi, a CSM Bucuresti jelenlegi vezetőedzője, Dragan Djukic már a hatodik percben időt kért, mert a románok nem találták a nyitott védekezés ellenszerét, támadásban nem voltak kellően pontosak (4-1). A folytatásban is fölényben volt a címvédő, de miután védekezést váltott, a bukarestiek Andrea Lekic vezérletével egy 4-1-es sorozattal némileg felzárkóztak.

A szünetben a hazaiak már hét góllal jobban álltak, mert Crina Pintea jóvoltából kihasználták ellenfelük létszámfölényes játékát, és több gólt is dobtak az üresen hagyott kapuba.

A második felvonás elején a CSM védekezett jobban, de ezt támadásban nem tudta kamatoztatni, részben azért, mert a francia Amandine Leynaud bravúrosan védett. A meccs háromnegyedénél már tíz találat volt a különbség, de a győriek örömét beárnyékolta, hogy Fodor Csenge az ötödik gólja után kivált a játékból, mert a lába és a válla is megsérült.

A hajrában csupán a különbség volt a kérdés, és a gyorsabb kézilabdát játszó hazaiak végül kilenc találattal nyertek.

A CSM Bucuresti legeredményesebb játékosa a szerb Andrea Lekic volt, aki 15 lövésből nyolc gólt lőtt.

Az ugyancsak a 2. csoportban szereplő Ferencváros vasárnap a német bajnok Thüringer HC vendége lesz, jövő szombaton pedig egymással találkozik a két magyar csapat Érden.

vasárnap játsszák:

2. csoport: Thüringer HC (német) - FTC-Rail Cargo Hungaria, Nordhausen 14.00

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

A XVIII. kerületi Zöld Liget Tagóvoda teljes homlokzata és gépészete megújult, évtizedekre előre biztosítva az épület energiahatékony működését. Bár a klímaváltozás elleni küzdelemben az épületek felújítása az egyik legjelentősebb hatásokkal kecsegtető terület, itthon még viszonylag kevés kutatás-fejlesztés zajlik a témában. Az EU-s Horizon2020 keretprogram lehetőséget ad arra, hogy tagállamok kutatás-fejlesztő partnerei összefogjanak és úttörő megoldásokat fejlesszenek. Ez volt a célja a StepUP kutatás-fejlesztési projektnek is, ami innovatív megoldásokkal ösztönzi az energetikai mélyfelújítást, és ezáltal minél több épület karbonsemlegessé válását - szerepel az ABUD Mérnökiroda közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×