eur:
395.83
usd:
364.91
bux:
65577.78
2024. március 19. kedd Bánk, József
Tóth Ivett a rövidprogramját mutatja be a minszki műkorcsolya Európa-bajnokságon 2019. január 23-án, az ötnapos verseny kezdőnapján.
Nyitókép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Tóth Ivettnek nem barátja a dupla Axel, mégis örülhet

13. helyen végzett a rövidprogramok szerdai bemutatása során a Minszkben zajló műkorcsolya- és jégtánc-Eb-n.

Tóth Ivett a 13. helyen áll a nők szerdai rövidprogramját követően a Minszkben zajló műkorcsolya- és jégtánc Európa-bajnokságon.

A 20 éves versenyző hibátlanul teljesítette a két triplából álló ugráskombinációját, majd a háromfordulatos Lutz is sikerült neki, azonban a Bruno Mars zenéjére előadott produkció végén a dupla Axel csak szimpla lett, így elsősorban ennek tudható be, hogy nem áll a legjobb tíz között, ami a saját célkitűzése.

"Bosszant, hogy elrontottam a dupla Axelt, hiszen az stabil ugrásom, de mivel az utolsó egy-másfél hétben küzdöttem az edzéseken, örülök, hogy azért csak összehoztam egy elfogadható rövidprogramot. Most igyekszem gyorsan regenerálódni, és pénteken nagyon fogok figyelni az Axelekre, ahogy persze a többi elemre is, hogy egy jó kűrrel előreléphessek" - nyilatkozta a hazai szövetség közösségi oldalán Tóth Ivett.

A rövidprogramot követően két orosz versenyző kiemelkedik a 36 fős mezőnyből: a címvédő és olimpiai bajnok Alina Zagitova alig több mint két ponttal előzi meg honfitársát, Szofija Szamodurovát. A pénteki kűrt harmadik helyről váró svájci Alexia Paganininek már közel tíz pont a hátránya az éllovassal szemben.

A párosok rövidprogramját követően a Vanessa James, Morgan Cipres francia kettős vezet, amely megelőzi a 2017-ben és 2018-ban kontinensbajnok Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov orosz duót. A harmadik helyen a Nicole Della Monica, Matteo Guarise olasz páros várja a folytatást.

Eredmények:

nők, állás a rövidprogram után:
1. Alina Zagitova (orosz) 75,00 pont
2. Szofija Szamodurova (orosz) 72,88
3. Alexia Paganini (svájci) 65,64
...13. Tóth Ivett 54,90

páros, állás a rövidprogram után:
1. Vanessa James, Morgan Cipres (francia) 76,55 pont
2. Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov (orosz) 73,90
3. Nicole Della Monica, Matteo Guarise (olasz) 73,70

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×