eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Bánhidi Bence, Schuch Timuzsin, Jamali Iman, Máthé Dominik és Nagy László, a magyar válogatott tagjai (b-j) a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság Magyarország - Angola mérkőzés előtti edzésén Koppenhágában 2019. január 12-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagy László is pályára lép Angola ellen

A magyar kézilabda-válogatott a koppenhágai világbajnokság D csoportjában vasárnap 18 órától Angolával játszik.

A szövetség kihirdette a meccskeretet, amelyben ismét ott van Nagy László, viszont ismét kimaradt a védekezés nagy alakja, Schuch Timuzsin.

A magyar válogatott a koppenhágai D csoportban pénteken 25-25-ös döntetlent játszott a dél-amerikai kontinensbajnok Argentínával, ezért a vasárnapi mérkőzésen nagyon fontos lenne a győzelem. Az ellenfél Angola egyébként előző meccsén meglepetésre 24-23-ra legyőzte Katart.

Az Argentína ellen 11 gólt szerző Balogh Zsolt a nyitómérkőzést követően, de már az Angola elleni találkozóra hangolva arról beszélt, hogy megbeszélték a hibákat, és Angola ellen már újult erővel lépnek majd pályára. Azt mondta, őket is meglepte Angola Katar elleni eredménye, a mérkőzésen jó technikai megoldásokat láttak, ezért nem szabad őket félvállról venni.

"A csoport előtt úgy gondoltuk, hogy ők lehetnek az a picivel gyengébb csapat, amely ellen jobban tudjuk majd forgatni a csapatot vagy pihentetni játékosokat, de annak tükrében, hogy az argentinok ellen csak döntetlent értünk el és Angola kétpontos, most élet-halál harc lesz a vasárnapi és a többi mérkőzés is" - fejtette ki Balogh Zsolt.

Arról is beszélt, hogy lerohanás-gólokat szeretnének szerezni Angola ellen. "Az első mérkőzésen kiderült, sok a támadó és sok a védő játékosunk, amivel megfosztjuk magunkat a könnyű gólok lehetőségétől. De 60 percen keresztül 6-6 ellen nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Ezen változtatni kell, hogy a könnyű gólokban is jobban részt tudjunk venni - mondta Balogh Zsolt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×