eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nápoly, 2018. október 3.Lorenzo Insigne, az SC Napoli (j) és Joe Gomez, az FC Liverpool játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójában, a C csoportban játszott mérkőzésen a nápolyi San Paolo Stadionban 2018. október 3-án. (MTI/EPA/Ciro Fusco)
Nyitókép: MTI/EPA/Ciro Fusco

Motorosok rabolták ki az ünneplő Napoli-csatárt

Rácáfolt a Barcelona a kétkedőkre, magabiztos játékkal szerezte meg a második győzelmét a labdarúgó Bajnokok Ligája idei főtábláján. A katalánok korábban még soha nem nyertek a csoportszakaszban négy gólt szerezve topligás csapat ellen.

Mi több, más csapat ellen sem nyertek ebben a szakaszban 2014 novembere óta, akkor a ciprusi APOEL-t verték meg. Megtört egy rossz sorozat, Messin kívül is szerzett más Barca-játékos is gólt idegenbeli BL-meccsen. Coutinho már a 45. másodpercben gólt lőtt, aztán Messi a második félidő negyvenedik másodpercében a kapufát találta el – a Spurs mindkétszer kicsit lazán kezdte a félidőt. Még az első játékrészben Rakitic is látványos gólt szerzett, majd később Messi is rúgott kettőt (4-2).

A nagyon tartalékos összeállításban, Dele Alli és Christian Eriksen nélkül játszó Tottenham kétszer is szépített, de egyenlíteni nem tudott. Az angolok első gólját a vb-gólkirály Harry Kane, a másodikat Erik Lamela szerezte. Utóbbit

12 évesen a Barcelona „második Messinek" kiáltotta ki, hasonló szerződést ajánlott a családnak, mint öt évvel korábban Messiéknek, de aztán Lamela soha nem lett a Barca játékosa,

a River Plate-ból az AS Romába került, onnan vette meg a Tottenham. Lionel Messi a duplájával megerősítette a helyét a BL örökgóllistájának második helyén. 105 találatnál jár, csak Cristiano Ronaldo előzi meg. A mostani idényben már öt gólt szerzett.

A szerda este másik slágermeccsén a Napoli 1-0-ra megverte a Liverpoolt. A Vörösök egymást követő második meccsükön kaptak ki Olaszországban, miután tavasszal az AS Roma ellen is veszítettek. Mohamed Salah még mindig nincs formában, a Vörösök Salah, Firmino, Mané hármasa talán még egyszer sem játszott 2018-ban ennyire inaktívan. Az olasz sajtó ünnepel, megjegyzi, hogy Koulibaly semlegesítette az egyiptomi sztárt, Allan a középpályát uralta, s nagyon jól szállt be Mertens. S persze a Napoli szempontjából a legjobbkor volt a legjobb helyen Lorenzo Insigne.

A mérkőzésen váratlanul le kellett cserélni a liverpooli Naby Keitát, akit kórházba szállítottak. Az első feltételezésekkel ellentétben nem izomproblémái vannak,

a szívét vizsgálták a Cardarelli kórházban.

Egyelőre nem találtak semmit, de megfigyelésre éjszakára bent tartották, vélhetően csak később utazott vissza Liverpoolba.

Az olaszok játékosai ünnepeltek a győzelem után, de a csapat lengyel játékosának, Arkadiusz Miliknek hamar elszállt az öröme. Éjjel kettőkör hazafelé tartva Varcaturónál két motoros tartóztatta fel, s elrabolták 6,4 millió forintot érő Rolex Daytona óráját.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×