eur:
392.9
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Glasgow, 2018. augusztus 4.Cseh László a glasgow-i úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának selejtezőjében 2018. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Nagy bejelentést tett Cseh László

Ott szeretne lenne a tokiói olimpián a világklasszis. A hatszoros olimpiai érmes úszó az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy az Eb után most csak rövid pihenője volt.

Cseh László három hét pihenőt tartott a glasgow-i Európa-bajnokság után, és már második hete edz újra.

A világbajnok úszó elmondta, hogy indul a budapesti világkupán október elején. Hozzátette: három-négy hét edzésből nem lehet jól versenyezni, de megpróbálja a legjobbat nyújtani. A későbbi tervek között szerepel a rövidpályás vb is.

„Az előző szezon tapasztalatai alapján kicsit kell változtatni.

Az edzésmunka jó volt, jól működött. Fejben kell egy kicsit jobban megerősíteni és felfrissíteni. Az előző szezonban volt az eddigi legjobb edzésmunkám, edzésteljesítményen, bár sajnos versenyen nem tudtam kihozni., de ere bátran lehet építkezni. Ha minden összejön, akkor sokkal jobb is lehet” - nyilatkozta a hatszoros olimpiai érmes.

Az Eger úszója kiemelte: szükség van a versenyzésre, „minél több, annál jobb”, és törekedni kell arra, hogy a lehető legélesebb helyzetekbe kerüljön.

Cseh László nem tartja tragédiának, hogy az Eb-n nem szerzett érmet.

„Ez ráébresztett arra, hogy mit is szeretnék.

Világossá vált számomra, hogy a tokiói olimpiáig szeretném folytatni, és ott újra megpróbálni, hogy én lehessek a világ legjobbja”

- fejtette ki.

A 32 éves klasszis továbbra is a pillangóúszásra fókuszál, úgy látja, sok tartalék van az úszásában, csak ezt kell tudni elővarázsolni. A vegyestől sem zárkózik el Cseh László, de világversenyen nem feltétlenül indulna újra ebben a számban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×