eur:
392.89
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Pölöskei Zsolt (k) és a luxemburgi Mayron De Almeida (b) a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének Budapest Honvéd - Progrés Niedercorn mérkőzésén a kispesti Bozsik Stadionban 2018. július 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kikapott és kiesett a Honvéd

A Budapest Honvéd a hazai 1-0-s siker után a csütörtöki visszavágón 2-0-ra kikapott a luxemburgi Progrés Niederkorn vendégeként és ezzel kiesett a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában.

A Honvéd gyengén kezdte a mérkőzést: a magyar csapat futballistáit láthatóan meglepte a vendéglátók agresszív játéka, az első negyedórában pillanatokra volt csak náluk a labda, ráadásul védekezésben is rengeteget hibáztak.

A középpályán a sokat mozgó luxemburgiak minden párharcot megnyertek,

könnyedén jutatták el a támadókhoz labdát, ennek eredményeként az első tíz percben két ziccert is kialakítottak, és csak Gróf bravúrjainak révén maradt a 0-0. Ennek ellenére sokáig nem tudta előnyét tartani a magyar együttes, a félidő közepén egy megpattanó lövéssel előnybe került a Niederkorn.

A gól után kiegyenlítettebbé vált a játék, Danilo kapufát is rúgott, ám a Honvéd nem tudta igazán átvenni az irányítást, sőt, akár nagyobb hátrányba is kerülhetett volna.

A második játékrészt jobban kezdte a magyar csapat, helyzetekig is eljutott, de gólt nem szerzett, tíz perc után pedig a csapat lendülete is visszaesett. A luxemburgiak stabilan játszottak a folytatásban, nem vállaltak felesleges kockázatot, így nem veszélyeztették Gróf kapuját, viszont a kispestiek támadásait rendre hatástalanították. A hajrában úgy tűnt, hosszabbítás következhet majd, ám egy hazai szögletrúgás után az ötösön belül álló Vadóczról Marques elé pattant a labda, a védő pedig hét méterről nem hibázott. A Honvéd az utolsó percekben épp olyan eredménytelenül ment előre, mint addig, így meglepetésre kiesett.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×