eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kétgólos hátrányból egyenlített a Diósgyőr

Gyorsan kétgólos hátrányba került a Diósgyőr hazai pályán a Puskás Akadémiával szemben, de egy pontot így is szerzett szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában.

Stabil játékra rendezkedett be a Puskás Akadémia, amely ugyanakkor korántsem mondott le a támadásokról. Sőt, ha megindult, pontos passzokkal jutott előre, és a 13. percben egy szép akció végén, a kipattanót értékesítő Diallo jóvoltából előnybe került. Ezt aztán gyorsan meg is duplázta: a hazaiak labdavesztését kihasználva Heris lépett ki a labdával, Brkovic buktatta, a megítélt büntetőt pedig Radó higgadtan a kapu jobb oldalába lőtte. A diósgyőriek ebben az időszakban sok hibával, bizonytalansággal játszottak, de bő fél óra elteltével Brkovic szöglet utáni pontos fejesével mégis "visszajöttek a mérkőzésbe". A félidő vége felé pedig többször eljutottak lövésig, még ha nagy helyzetet nem is tudtak kialakítani.

Még tíz perc sem telt el a második játékrészből, amikor egyenlített a DVTK, majd élénk iramban zajlott a mérkőzés, mindkét csapat játékában benne volt gólszerzés lehetősége. Bő húsz percre emberelőnybe került a Diósgyőr, mert miután Mazalovic sárga lapott érően letépte a mezt a csereként beálló Molnárról, utóbbi látványosan eltaszította akadályozóját, amiért pirosat kapott. Néhány perccel később a hazaiak büntetőhöz jutottak, Ugrai azonban nagy erővel a keresztlécet találta el.

Mozgalmas, eseménydús mérkőzésen mindkét csapatnak volt jó periódusa, így a játék összképének megfelelt a döntetlen, noha a hazai együttes a büntetővel közel járt a fordításhoz.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 2-2 (1-2)

Miskolc, 4349 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Brkovic (32.), Vernes (52.), illetve Diallo (13.), Radó (19., tizenegyesből)

piros lap: Molnár (69.)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×