INFORÁDIÓ 
2019. február 24. vasárnap
Mátyás

kézilabda

mocsai lajos

képzés

magyar kézilabda szövetség

Budapest, 2018. május 13. Kiss Éva védi a macedón Andrea Canadija lövését a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében játszott Győri Audi ETO - Vardar Szkopje mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2018. május 13-án.  Győri Audi ETO - Vardar Szkopje 27-26. MTI Fotó: Illyés Tibor

Nemzetközi képzési és kutatási kézilabdaközpont létesül Balatonbogláron

Infostart / Kaposi Dávid

Balatonbogláron jön létre a Nemzetközi Kézilabda Szövetség első európai kutatási és képzési központja. Az erről szóló megállapodást Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Frantisek Taborsky, a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottságának tagja, valamint Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője írta alá.

Minden sportágra direkt hatással van, ha egy egyetemmel és akadémiával együttműködésben világszövetséget akarnak létrehozni. Nemcsak a fejlődő országok viszonylatában, hanem az egész kézilabda sport számára, így a magyar kézilabdázásra is - mondta Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora.

Egyedülálló képzés és kutatási központ

"Ez az első világakadémia ami létrejön, és erre nagyon büszke vagyok, hiszen az elmúlt 30 évben nagyon sokat küzdöttünk a magyar kézilabdázás eredményességéért" - hangsúlyozta Mocsai Lajos.

A rektor közölte, az IHF illetékesei tapasztalták, hogy a TE fejlesztése jó ütemben zajlik, a NEKA szakmai háttere és létesítményei pedig kiválóan működnek. Megfogalmazása szerint a szakmai központ létesítésének célja a kézilabda képzésének, oktatás-módszertanának közös együttműködésbe való összekapcsolása és fejlesztése, a közös munkát pedig ő irányítja majd vezetőként.

Külföldi érdeklődés

"Ma délután kaptuk az első rendelést Kínából, hogy ennek a rendszernek a tanulmányozására októberben 30 ember érkezne, hiszen mint a világ első ilyen jellegű világakadémiája, várhatóan ezek után létrehozzák a többit. A nyár befejeztével azonnal el kell kezdenünk a munkát 2 fázisban: egy egy éves azonnali tervezésre, és egy középtávú három-öt éves tervezésre gondolunk" - hangsúlyozta Mocsai Lajos.

A teljes beszélgetést meghallgathatják a Hetes című kézilabda-magazinban jövő kedden este fél 8-tól.

Nyitókép: Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Mocsai Lajos interjú
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018