eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kijev, 2018. május 26.A bajnoki trófea a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a Real Madrid és a Liverpool elleni mérkőzés előtt a kijev Olimpiai Stadionban 2018. május 26-án. (MTI/AP/Pavel Golovkin)
Nyitókép: Pavel Golovkin

Nagy változás jön a BL-ben

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bejelentette, a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában a csapatok kapnak egy extra, negyedik cserelehetőséget is, ha az adott mérkőzésen hosszabbításra kerül sor.

Az új szabályt már a most induló 2018/19-es idényben bevezetik.

A nemzetközi szövetség (FIFA) korábban elfogadta a módosítást, így a világbajnokságon a szövetségi kapitányok négyszer változtathatnak, ha hosszabbításba torkollik egy összecsapás. Ez akkor is igaz, ha egy együttes a rendes játékidőben nem használja ki mind a három lehetőségét, azaz a bennmaradó cserék nem "vesznek el" a 90 perc letelte után.

Az UEFA közleményéből az is kiderül, hogy a klubok hét cserejátékost nevezhetnek a nemzetközi mérkőzésekre, kivéve a döntőt, amikor tizenkét tartalék labdarúgó foglalhat helyet a kispadon.

A fenti módosítások mellett az európai szövetség azt is engedélyezte - ugyancsak a világbajnokságon alkalmazott szabályozás mintájára -, hogy a segítők elektronikai eszközt használjanak a kispadon, amennyiben az "elfér a kézben", és "a játékosok biztonságának érdekében, vagy taktikai-edzői okokból" alkalmazzák.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×