eur:
387.83
usd:
357.67
bux:
68145.97
2024. május 17. péntek Paszkál
Varga József (b) és az oroszországi világbajnokságra készülő ausztrál csapat játékosa, Tomas Rogic (b2) a Magyarország - Ausztrália barátságos labdarúgó-mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2018. június 9-én.
Nyitókép: Czagány Balázs

Bevették az ausztrálok a Groupama Arénát

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott a világbajnokságra készülő ausztrál csapattól.

A két csapat harmadszor találkozott egymással, és a magyarok mindannyiszor kikaptak, ráadásul Georges Leekens szövetségi kapitány irányításával továbbra is nyeretlenek. A három nappal ezelőtti, fehéroroszországi döntetlen mellett ez volt a harmadik veresége a belga szakembernek, aki Varga Kevin becserélésével ezúttal újoncot is avatott.

Eredmény: Magyarország-Ausztrália 1-2 (0-0)

Gólszerzők: Sainsbury (88., öngól), illetve Arzani (74.), Kádár (92., öngól)

A magyar együttes ősszel már tétmérkőzéseken szerepel, ugyanis szeptember 8-án Finnországba látogat, majd három nappal később - zárt kapuk mögött - a görögöket fogadja a Nemzetek Ligájában.

Nem túl nagy iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét fél nagyon ügyelt a labdatartásra. A magyaroknál a bal szélen Sallai Roland tudott többször a védője mögé kerülni, de a beadások rendre pontatlanok voltak, így nem alakult ki nagyobb hazai lehetőség.

A vendégek hosszas passzolgatás után gyors ritmusváltásokkal zavarták meg a magyar védelmet, de a lövések és fejesek célt tévesztettek.

A két legnagyobb helyzetet a játékrész közepén a magyarok hagyták ki, előbb Varga Roland beadását Vadócz közelről az előtte álló védőbe lőtte, míg Varga Roland labdaszerzését követően Szalai ziccerben a kapusba lőtt.

Az első félidő végén a mezőnyjáték volt főszerepben, az egyetlen izgalmas pillanatot Kleinheisler szép kapáslövése okozta, melyet követően a keresztléc tetejére vágódott a labda.

A második félidő jószerivel végig mezőnyjátékkal telt, ennek ellenére a vendégeknek sikerült betalálniuk, mivel a frissen beállt Arzani lövését követően Dibusz mellé ütött a labdának, amely így a bal sarokban kötött ki. Leekens együttese nem tudott újítani hátrányban, hiába volt nála többet a labda, nem talált rést a vendégek védelmén. Ennek ellenére a hajrában Sainsbury "besegített", mert egy beadást a saját kapujába fejelt, de a magyarok mégsem örülhettek, mivel a hosszabbításban Kádár visszaadta a szívességet, azaz maradt a vereség.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×