eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Miklós Edit alpesi síző sajtótájékoztatót tart egy budai étteremben 2018. január 18-án. A sportolót megoperálták, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szuperóriás-műlesiklás során bukott és keresztszalag-szakadást szenvedett, ezért nem indul a phjongcshangi téli olimpián.
Nyitókép: Mohai Balázs

Bíróság elé kerülhetnek a síszövetség döntései

Miklós Editet választották a Magyar Sí Szövetség elnökének a szervezet vasárnapi rendkívüli tisztújító közgyűlésén. A korábbi olimpikon az InfoRádiónak elmondta, azért indult az elnöki posztért, mert a szövetség vezetése nem biztosította a versenyzők számára a megfelelő körülményeket. Bajai András továbbra is magát tartja a Magyar Sí Szövetség elnökének.

Bajai András továbbra is magát tartja a Magyar Sí Szövetség elnökének. A sportvezető az InfoRádiónak arról beszélt, hogy törvénytelen színjátéknak tartja a közgyűlést, amelyen Miklós Editet választották elnöknek. Bajai András a bíróságon támadja meg a közgyűlés határozatait.

Nagyon sok alaki, formai, tartalmi, jogi előírást sértettek meg - jelentette ki Bajai András, hozzátéve, hogy törvénytelen volt a küldöttgyűlés összehívása, mert azt az elnöknek kellett volna kezdeményezni.

Azt mondta, az ő munkájával semmi baj nem volt Miklós Edit megsérüléséig és még egy hónapig, az olimpiai kiindulásig. Csak akkortól lett gond - mondta -, amikor kikérte az előző elnök, Megyesy Jenő által megrendelt Ernst & Young átvilágítás eredményét. "Ebben az szerepel, hogy a 2015-ös mérlegben 60 millió forintos eltérés van".

Visszautasította Miklós Edit azon vádját, amely szerint az utolsó időben, a második komolyabb sérülése előtt nem kapott meg minden támogatást a felkészüléshez. Bajai András szerint ez több mint csúsztatás.

A bírósági eljárástól Bajai azt várja, hogy "kivizsgálja az ügyeket és a tényszerű mulasztásokat minősíteni fogja és ennek megfelelően ítél". A szövetség elnökének továbbra is magát tartja, és a mostani közgyűlés minden határozatát meg fogja támadni a bíróságon.

Miklós Edit: majd a bíróság dönt

Miklós Edit síző, korábbi olimpikon azt mondta az InfoRádióban, a korábbi vezetőség nem tudott vele együttműködni, nem kapta meg a korábbi felkészülési lehetőséget és rengeteg rossz dolog történt a szövetségben.

Azt mondta, az ellentét oka szerinte az, hogy amikor Bajai András az olimpia idején sajtótájékoztatót tartott, ő azt a véleményt képviselte, hogy Bajai kijelentései nem igazak.

Azzal kapcsolatban, hogy Bajai András bíróságon támadná meg a közgyűlési döntéseket és az elnökké választását,

Miklós Edit kijelentette: az ő ügyvédeik szerint minden rendben volt. Az ügy szerintük is valószínűleg bíróságra kerül.

A közgyűlést azért lehetett összehívni a sportoló szerint, mert a klubok tíz százaléka ezt szerette volna - nekik nem felelt meg az elmúlt idők tétlensége -, valamint azért, mert az ellenőrző biztosságból ketten lemondtak. Minkettő olyan dolog, ami miatt összehívható a küldöttgyűlés - hangsúlyozta.

A feszült időszak akkor érhet véget, amikor a bíróság jogerősen eldönti, ki az elnök - mondta Miklós Edit.

A szövetség működésével kapcsolatban Miklós Edit kifejtette: folytatani kell a megkezdett utánpótlás-programokat, hogy a fiatalok serdülő koruk után ne hagyják abba a sízést, hanem tovább versenyezhessenek. Fontosnak tartja még az edzőképzést és szeretné legalább olyan szintre felhozni az északi szakágat, mint az alpesi sít.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×