eur:
395.52
usd:
372.41
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Madrid, 2018. január 17.Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője sajtóértekezletet tart a madridi Valdebebas sportkomplexumban 2018. január 17-én. Zidane csapata másnap a Leganes ellen játszik a spanyol labdarúgó Király Kupa negyeddöntőjében. (MTI/EPA/Rodigo Jimenez)
Nyitókép: RODRIGO JIMENEZ

Zidane azt mondta, az övé azért szebb volt!

Zinedine Zidane, a Real Madrid edzője a futballtörténelem egyik legszebb góljának nevezte Cristiano Ronaldo kedd esti, a Juventusnak lőtt találatát. De azért akadt egy megjegyzése…

A Real Madrid által 3-0-ra megnyert BL-negyeddöntőt követő sajtótájékoztatón azt mondta, Cristiano Ronaldo csinál néha olyan dolgokat a pályán, amiket csak ő tud a világon. Hozzátette, „mondhatni, ez a futballtörténelem egyik legszebb gólja volt”.

De azért a hatás kedvéért még hozzátette: „De azért talán nem olyan szép, mint amit én lőttem Glasgow-ban, a 2002-es BL-döntőben”.

Azért érzékeltette, hogy olyan pillanatokat éltek meg, amelyekben az ilyesfajta évődés belefér. Így folytatta: „Én vagyok az edző, de egyben futballszurkoló is vagyok, s amikor ilyesmit látok… Szóval ezek azok a dolgok, amelyek miatt Cristiano kiemelkedik a többiek közül. Boldog vagyok a gólja miatt, s boldog vagyok, hogy a csapatomban játszik. Zidane nagy elismeréssel szólt a Juventus szurkolóiról, akik megtapsolták Ronaldo gólját.

Cristiano Ronaldo szenzációs formában futballozik 2018-ban, még az sem túlzás, hogy a 34. évében járva élete formájában futballozik. Ebben is felzárkózott a Real Madrid legszebb éveinek szupersztárjai mellé, Alfredo Di Stéfano a 34. évében járva lőtt három gólt a glasgow-i BEK-döntőben az Eintracht Frankfurtnak, az akkor szintén a 34. évében járó Puskás Ferenc ugyanezen a mérkőzésen talán örök rekordot jelentő négy gólt szerzett a fináléban, majd fél évvel később szinte egymaga megnyerte a Madridnak a Világkupát.

A portugál csillag a legutóbbi kilenc mérkőzésén 19 gólt ért el, 2018-ban már huszonnyolcnál jár. A legutóbbi tíz Bajnokok Ligája-mérkőzése mindegyikén a kapuba talált, a Juve elleni cardiffi BL-döntővel kezdődően tíz BL-meccsen 16 gólt ért el. Az idei sorozatban 14 gólnál tart, jó esélye van arra, hogy megdöntse a saját, a 2013–2014-es idényben felállított 17 gólos csúcsát. 2012 nyara óta minden idényben (egyedül vagy holtversenyben) ő volt a BL gólkirálya, s alighanem így lesz ez idén is. A BL-negyeddöntők 1992 óta íródó történetében csupán öt csapat szerzett több gólt, mint Cristiano Ronaldo: értelemszerűen a Real Madrid (59), valamint a Bayern München (53), az FC Barcelona (48), a Manchester United (44), a Chelsea FC (33). A Juventus (21) holtversenyben áll a portugállal…

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×