eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Toulouse, 2016. június 17.Kassai Viktor játékvezető (b) sárga lapot ad az olasz Daniele De Rossinak (j) a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja második fordulójában játszott Olaszország-Svédország mérkőzésen a Toulouse-i Városi Stadionban 2016. június 17-én. (MTI/EPA/Haled el-Fiki)
Nyitókép: Haled el-Fiki

Új szabályt tervez a FIFA: a bíró elküldheti a játékost

Új szabályok bevezetését tervezi a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) – erről Zvonimir Boban, a szervezet főtitkár-helyettese nyilatkozott a Sport Bildnek adott interjújában. A tervezett változtatások aligha fogják forradalmasítani a játékot, de fontos apró változtatásokat jelenthetnek. A hármat egybeolvasva az a cél olvasható ki, hogy a FIFA szeretné még „pörgősebbé” tenni a mérkőzéseket, csökkenteni a holt időt.

Az elképzelés szerint ezentúl nem küldenék el enyhébb esetekben a megbüntetett edzőt, stábtagot a kispadtól, hanem csak figyelmeztetné a rendbontót a játékvezető, sárga lappal. Ugyanakkor a korábbi horvát válogatott és AC Milan-sztár középpályás arra nem tért ki, hogy egy mérkőzésen belül egy újabb fegyelmezetlenség már „kiállítást” ér-e.

„Eddig az edzőket és a szakmai stáb tagjait azonnal elküldték a kispadtól, ha fegyelmezetlenek voltak, mostantól viszont sárga lappal figyelmeztethetik őket, hogy kontrollálják a viselkedésüket” – magyarázta Boban.

A tervezet elfogadása esetén a jövőben az öt és felesről elvégzett kirúgásnál a labdának már nem kell elhagynia a tizenhatos vonalát ahhoz, hogy játékba kerüljön. Ráadásul a lecserélt játékos bárhol elhagyhatja a pályát, nem kell a kispadokhoz mennie.

„A lecserélt játékos gyakran túl lassan ment le a pályáról, ami időhúzásra adott lehetőséget, az ellenfél szurkolóit pedig felbosszantotta” – indokolta Boban az újítást. Hozzátette: a játékvezető az új szabály értelmében rendelkezhet arról, hogy a lecserélt labdarúgó a pálya mely részén hagyja el a játékteret.

A 49 éves sportvezető a Sport Bildnek elmondta: a három változtatást egyelőre ifjúsági mérkőzéseken tesztelik.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×