eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels

Két magyar a labdarúgó BL elődöntőjében

Két magyar nemzetiségű játékos is bejutott a labdarúgó női Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Van esély arra, hogy a május végi, kijevi döntőben egymás ellen, mindketten pályára lépjenek, ugyanis csapataik az elődöntőben elkerülték egymást.

A legmagasabbra taksált magyar női válogatott labdarúgó, Jakabfi Zsanett csapata, a VfL Wolfsburg már tulajdonképpen a negyeddöntő első mérkőzésén eldöntötte a továbbjutást, miután 5-0-ra nyert a cseh bajnok Slavia Praha ellen. A visszavágón a németektől több kulcsjátékos hiányzott, Jakabfi ellenben végigjátszotta a mérkőzést. Az 1-1 után a Wolfsburg 6-1-gyel jutott tovább. A zöld-fehéreké valóban Európa egyik legjobb csapata, amely 2013-ban és 2014-ben megnyerte a BL-t, 2016-ban csak tizenegyesekkel veszített a döntőben.

A korábbi magyar válogatott középpályás, Marozsán János Budapesten született, a németekkel olimpiai bajnok lánya, Marozsán Dzsenifer Barcelonában harcolta ki a továbbjutást az Olympique Lyon együttesével. A francia sztárcsapat, 2016 és 2017 BL-győztese az első mérkőzést "csak" 2-1-re nyerte meg a katalánok ellen. A Barcelonának így akár egy 1-0-s győzelem a továbbjutást jelentette volna. Egy gól esett a Mini Estadiban rendezett visszavágón, de azt Eugénie Le Sommer szerezte, a Lyonnak. A franciák így 3-1-gyel mentek tovább.

Az április végi elődöntőkben a Wolfsburg (először idegenben) a Chelsea-vel, a Lyon pedig (ugyancsak először vendégként) a Manchester Cityvel játszik majd. A finálét május 24-én a kijevi Valerij Lobanovszkij Stadionban rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×