eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ritka pillanat: olyan helyen játszik a Real Madrid, ahol még sosem nyert

Ritka pillanat: olyan helyen játszik a Real Madrid, ahol még sosem nyert

A Real Madrid dortmundi fellépése a Bajnokok Ligája csoportkörének mai rangadója. A kiváló rajtot vett angol klubok közül a Liverpool (az egyedüli, amelyik nem kezdett győzelemmel) Moszkvában, a Manchester City otthon a Sahtar ellen, míg a Tottenham Cipruson játszik. Minden találkozó 20.45-kor kezdődik.

E csoport

A mindkét meccs döntetlenre végződött az első fordulóban, így a Liverpoolnak nagyon fontos lenne a győzelem. Jürgen Klopp, noha Simon Mignolet büntetőt hárított a legutóbbi bajnokin, ismét Loris Kariust állítja a kapuba. Támadójátékot ígér, Szalah, Coutinho és Mané előtt még Sturridge is a csapatban lesz. A Szpartak, amely hét éve minden BL-mérkőzésén kapott gólt, nincs könnyű helyzetben, négy kulcsjátékosa is sérült. A mérkőzésre nagyon készül az orosz rendőrség, tart az angol futballhuligánok és helyi ellenlábasaik összecsapásától.

A csoport másik mérkőzésén a Sevilla, noha a legutóbbi bajnoki fordulóban kikapott az Atléticótól, egyértelmű favorit. A spanyol együttes 2015 novembere óta csak a Juventustól kapott ki hazai BL-mérkőzésen, igaz, a playoff-körben meglepetésre, az idegenbeli győzelem után, csak döntetlent játszott a török Başakşehirrel.

E csoport: Szpartak Moszkva–Liverpool, Sevilla–NK Maribor.

A csoport állása: 1. Liverpool és Sevilla 1 pont, 3. Maribor és Szpartak 1.

F csoport

A Manchester City szenzációs góllövőformában van, a legutóbbi négy bajnoki vagy BL-mérkőzésén átlagosan öt gólt szerzett. Az angol együttes a legutóbbi kilenc hazai európai kupamérkőzésén veretlen maradt, még akkor sem valószínű, hogy most szakad meg ez a sorozat, ha tudjuk: az ukránok bravúros győzelemmel kezdték a BL-idényt. A City brazil kulcsjátékosa, Fernandinho 2005 és 2013 között a Sahtar játékosa volt, 14 fontos titulust, köztük az UEFA-kupát is megnyerte az ukrán csapattal.

Az olasz bajnokságban még hibátlanul álló Napoli a holland Feyenoord ellen igyekszik javítani. Soraiból hiányzik majd a lengyel Arkadiusz Milik, aki egyébként volt holland gólkirály is, de nem a rotterdami klubban, hanem az Ajaxban futballozott.

F csoport: Manchester City–Sahtar Donyeck, SSC Napoli–Feyenoord.

A csoport állása: 1. Manchester City 3 pont, 2. Sahtar 3, 3. Napoli 0, 4. Feyenoord 0.

G csoport

Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig története első idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésén szerepel Isztambulban. A Bundesliga mostani szezonjában eddig három idegenbeli mérkőzést játszott, kettőn kikapott, szerzett gól nélkül, Hamburgban ellenben nyerni tudott. A csapat egyik legjobbja, Naby Keita sérült. A törökök, akiknek stadionja egyébként Isztambul európai részén fekszik, a legutóbbi kilenc hazai nemzetközi kupameccsükből egyet sem veszítettek el.

A másik párban az AS Monaco fogadja az FC Portót. A hercegség csapatának portugál az edzője (Leonardo Jardim), s van két portugál játékosa (João Moutinho és Rony Lopes).

G csoport: AS Monaco–FC Porto, Besiktas–RB Leipzig.

A csoport állása: 1. Besiktas 3, 2. AS Monaco, RB Leipzig 1, 4. FC Porto 0

H csoport

Sallai Roland együttese, az APOEL 2015 augusztusa, a dán Midtjylland elleni veresége óta hét BL-selejtezős mérkőzést vívott otthon, kettőn döntetlent játszott, ötöt megnyert. A főtáblán azonban ennél nehezebb dolga lesz. A Tottenham Hotspur ugyanis a legutóbbi öt idegenbeli tétmérkőzését megnyerte (kivétel nélkül bajnoki volt), 21 gólt szerezve.

A nap rangadóját a Borussia Dortmund és a Real Madrid játssza. A két csapat 2012 ősze óta négy kiírásban is találkozott egymással. A Dortmund pályaválasztóként még veretlen, 2012 őszén 2-1-re, 2013 áprilisában 4-1-re, 2014 áprilisában 2-0-ra nyert, majd tavaly szeptemberben 2-2-re végzett egymással a két csapat Németországban. A Real Madrid a legutóbbi 37 BL-mérkőzése mindegyikén szerzett gólt, Cristiano Ronaldónak, akitől leginkább tartanak a vendéglátók, szenzációs a mérlege a német ellenfelekkel szemben: 19 mérkőzésen 23 gólt szerzett. Az esti lesz a 150. európai kupamérkőzése.

H csoport: APOEL–Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund–Real Madrid.

A csoport állása: 1. Real Madrid 3, 2. Tottenham 3, 3. Dortmund 0, 4. APOEL 0

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×