eur:
389.17
usd:
362.52
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elhunyt a magyar olimpiai ezüstérmes

Nyolcvan esztendős korában elhunyt Rudasné Antal Márta, háromszoros olimpikon atléta, a tokiói olimpia gerelyhajító-versenyének ezüstérmese - tájékoztatta a család a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Antal Márta 1934. február 14-én született Debrecenben. Kezdetben kézilabdázott, majd ifjúkora végén tért át az atlétikára. 1955-ben 18 esztendősen lett a Vasas atlétája. Várszegi József irányításával, kimagaslóan hosszú és eredményes pályát futott be piros-kék színekben.

Három olimpián képviselte Magyarországot és a Vasast. 1960-ban Rómában kilencedikként végzett, 1964-ben Tokióban ezüstérmet szerzett, míg 1968-ban Mexikóban negyedik helyen zárt a gerelyhajítók mezőnyében. Öt egyéni magyar bajnoki címén túl, Európa-bajnoki ötödik, valamint nyolcadik helyezéssel is büszkélkedhetett.

Az 1990-es években tagja volt a klub elnökségének, és emellett az atlétika-szakosztály elnökeként is dolgozott. A Vasas SC Aranygyűrű, valamint Örökös Bajnok kitüntetésekkel köszönte meg pályafutását.

Férje Rudas Ferenc, korábbi válogatott labdarúgó, edző, sportvezető volt, aki 2016. február 11-én hunyt el.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×