eur:
393.31
usd:
368.07
bux:
66094.65
2024. április 24. szerda György

Álomjátékkal és ötgólos győzelemmel ült Európa trónjára a Szolnok

A Szolnok 10-5-re legyőzte a címvédő Jug Dubrovnikot a Duna Arénában, a vízilabda final six utolsó, döntő mérkőzésén. A Bajnokok Ligája győztese lett.

A harmadik helyért vívott meccsen a Pro Recco 15-6-ra kiütötte az Egert.

Az első negyedben inkább a horvátok akarata érvényesült. Annak ellenére is hogy a Szolnok játékosa, Prlainovics dobta az első gólt. Marković előbb egyenlített, majd kevéssel a játékrész vége előtt Joković is bevette Nagy Viktor kapuját.

A második negyedben Lonćar növelte az előnyüket, de aztán jött a Szolnok. Még abban a percben Alekszics 3-2-re felhozta a magyar bajnokot (emberelőnyből szerzett gól volt), majd egy újabb előnyből megismételte a mutatványt, s már egyenlő volt az állás.

Maćan révén megint a Jug vezetett, de aztán Prlainovics egyenlített (4-4), aztán Vámos Márton duplájával, a mérkőzés során először, két góllal is elment a Szolnok.

A nagyszünet után Kis Gábor kiharcolt egy büntetőt, Prlainovics pedig belőtte, 7-4!

A Jug immár több mint egy negyeden át nem tudott gólt lőni, Nagy Viktor világklasszis formában véd. 

Szépített a dalmát csapat, Pavo Marković, Lonćar előkészítése után, gólt lőtt, 7-5. 

Milan Alekszics a szélről óriási gólt lőtt, 8-5. Bravúros helyzetfelismerés és végrehajtás volt. Vége a negyednek, háromgólos előnnyel kezdi a Szolnok az utolsó nyolc percet. 

Jól kezdődött az utolsó negyed, Zsivko Gocics, a Szolnok egyik szerbje is gólt lőtt, 9-5.

Nagy Viktor újabb csodája után Vámos kevésbé volt hatékony, maradt a 9-5. Elment a negyed fele. 

Most már a háromnegyede, a Jug nem tud közelebb jönni, mert Nagy Viktor tapossa a vizet a szolnoki kapu előtt. Ráadásul Kis Gábor, minden fizikai erejét beleadva, lőtt még egy gólt, 10-5.

A Szolnok úgy lett BL-győztes, hogy a legjobbját lehozhatta az utolsó percre. A csapat az évben, de lehet, hogy az utóbbi két évben, vagy története során valaha, akkor játszott a legjobban, amikor a legnagyobb volt a tét: Európa trónja. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×