eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az Arsenal megfosztotta a duplázástól a Chelsea-t

Az Arsenal nyerte a labdarúgó FA Kupát, miután a szombati, Wembley Stadionban megrendezett fináléban 2-1-re legyőzte a bajnok Chelsea-t.

A találkozón a bajnokságban csak ötödikként zárt Ágyúsok szereztek vezetést Alexis Sánchez góljával a 4. percben, majd az első negyed óra végén a kapufát is eltalálták. A bajnok Chelsea nem igazán volt veszélyes londoni riválisa kapujára.

A második játékrészben Victor Moses 11 percen belül két sárga lapot kapott, így emberhátrányba került Antonio Conte csapata. Ennek ellenére Diego Costa révén a 76. percben egy szép egyéni megmozdulás után egyenlített, de három perccel később, Aaron Ramsey góljával ismét az Arsenalnál volt az előny. A hajrá még egy Mesut Özil kapufát hozott, de az eredmény már nem változott. Az észak-londoniak megérdemelten nyerték meg a finálét

Az Ágyúsok négy éven belül a harmadik, összességében pedig a 13. FA Kupa-elsőségüket ünnepelhették, ezzel vezetik a vonatkozó örökranglistát a 12 végső győzelemnél tartó Manchester United előtt. A csapat vezetőedzője, Arsene Wenger jövője viszont továbbra is kérdéses: az Arsenalt 1996 óta irányító francia trénernek júniusban lejár a szerződése, és egyelőre nem tudni, hosszabbít-e vele a klubvezetés. Wengernek ez volt az 1175. találkozója az észak-londoniak kispadján.

FA Kupa, döntő:

Arsenal-Chelsea 2-1 (1-0)

gól: Sánchez (4.), Ramsey (79.), illetve Costa (76.)

piros lap: Moses (68.)

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×