eur:
391.18
usd:
365.58
bux:
68169.96
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A Szolnok játszhat a Dubrovnikkal

A Szolnok játszhat a Dubrovnikkal

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája második elődöntőjében magyar rangadót rendeztek. Az eddigi legjobb BL-szereplését nyújtó Eger a magyar bajnoki címvédő Szolnokkal játszott.

A Szolnok 7-5-re legyőzte az Eger csapatát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Budapesten zajló hatos döntőjének magyar elődöntőjében, ezzel története során először vízbe szállhat a legrangosabb európai kupáért.

A Szolnok játszhat a Dubrovnikkal

Bár a találkozót az Eger kezdte jobban, a második negyedtől életre kelt a Szolnok, és végül kétgólos győzelmet aratott. Ellenfele az elsőként döntőbe jutó, címvédő Jug Dubrovnik lesz. A horvát csapat a pénteki játéknap második mérkőzésén nagy csatában 10-9-re győzte le a sorozat nyolcszoros győztesét, az olasz Pro Reccót.

Esélyek

Ebben a szezonban nyolcadik alkalommal került egymással szembe a két legjobb magyar csapat, az eddigi mérleg alapján a Szolnok volt az esélyes, hiszen hétből hat találkozót nyert meg: a Szuperkupában 14-9-re, míg a Magyar Kupa döntőjében 10-4-re nyert, a bajnoki döntőben három győzelemmel (ebből kettő Egerben) védte meg címét. Az Eger egyedül az ob I alapszakaszában "lopott el" egy sikert, akkor 8-5-re bizonyult jobbnak, míg Szolnokon 11-7-re nyertek a hazaiak.

Erősen kezdett az Eger

Ahogyan egy nappal korábban, úgy ezúttal is bombaformában kezdett az Egerben Hárai, aki szép egyéni megmozdulással szerzett vezetést csapatának nagyjából hét-nyolcezer néző előtt a Duna Arénában. A Szolnok emberelőnyből egyenlített, majd egy lefordulás után ötmétereshez jutott, de Prlainovic csúnyán fölé lőtt. Tizenhárom másodperccel a játékrész vége előtt újra előnybe került az Eger, Bedőre jött ki tökéletes ütemben a fórmegjátszás.

A második negyedben az Eger támadásban kissé súlytalannak tűnt, de ezt agresszív és hatásos védekezéssel kompenzálta, különösen a szerb olimpiai bajnok Prlainovic zavarodott össze a másik oldalon, ugyanis ötödik lövése sem talált cél. Az Eger könnyen elhúzhatott volna, de két emberelőnyt is elrontott, míg Prlainovicnak a sok elhibázott lövés ellenére sem ingott meg az önbizalma, hatodik, majd a hetedik próbálkozása már sikeres volt (3-2).

Belehúzott a Szolnok

A nagyszünet után Younger bombagóljával növelte előnyét a Szolnok, s bár az Eger kiválóan védekezett, támadásban nem volt ennyire hatékony, előfordult, hogy emberelőnyben is csak kínkeservesen jutott el lövésig. A Tisza-partiak Younger újabb találatával léptek meg három góllal, de Kovács révén gyorsan jött a válasz. Másfél perccel a negyed vége előtt emberelőnybe került az Eger, Dabrowski Norbert egy időkérés alatt próbálta meg kieszelni a "haditervet", amit azonban nem sikerült megvalósítani.

Több mint három perc telt el gól nélkül a záró negyedben - ez a szolnokiaknak kedvezett -, amikor Lőrincz remek pattintásával egyetlen találatra jött fel az Eger. A Szolnok bő három perccel a vége előtt Younger egymást követő harmadik góljával állította vissza a korábbi különbséget, de Hosnyánszky azonnal válaszolt (6-5). Alig két perc volt hátra, amikor Kis harcolt ki emberelőnyt, melyet Prlainovic értékesített a kezek alatt a hálóba lőve, ezzel pedig el is dőlt a mérkőzés.

Korábban

elődöntő:

Jug Dubrovik (horvát)-Pro Recco (olasz) 10-9 (4-2, 2-2, 3-4, 1-1)

az 5. helyért:

Brescia (olasz)-Olympiakosz (görög) 8-5 (2-2, 3-0, 1-1, 2-2)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×