eur:
370.96
usd:
344.70
bux:
46850.16
2023. június 1. csütörtök Tünde
150 milliárd jut a sportra jövőre

150 milliárd jut a sportra jövőre

Jövőre 116,1 milliárd forintot tervez elkölteni a sportlétesítményekre a kormány – derül ki a jövő évi költségvetési tervezet adataiból.

A kormány kedden nyújtotta be a jövő évi költségvetés tervezetét. A részletes adatok szerint a stadionok helyett a multifunkcionális sportcsarnokok kerültek előtérbe, de jut pénz az olimpiai központokra és akadémiákra is – írta az mfor.hu.

A legtöbb pénzt, 65,7 milliárd forintot jövőre a Puskás Ferenc stadionra költik. 10 milliárdot szánnak a Maccabi Játékok sportinfrastruktúra fejlesztésére. Európa legnagyobb zsidó sporteseményének 2019-ben ad otthont az ország.

Multifunkcionális sportcsarnok épül Rákosmentén, erre jövőre 2,9 milliárd jut, a teljes projekt azonban több mint 6 milliárdba kerül. Ilyen csarnokot kap Vác és Szeged is 1-1 milliárdért. 

A Dunaújvárosi Kézilabda Akadémiát 2 milliárddal támogatják majd, és emellett még

5,5 milliárdot költenek kézilabda infrastruktúra-fejlesztésre is.

A büdzsében a kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény fenntartásának üzemeltetésének támogatása címén 3,4 milliárdos kiadás szerepel.

Egyéb jogcímeken – például versenysport támogatása, utánpótlás-nevelés, doppingellenes harc –

még 34,3 milliárd forintot tervez elkölteni

a kormány jövőre.

Így összesen 150,4 milliárdot juttatnak a sportra a következő évben.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×