eur:
392.77
usd:
366.02
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
150 milliárd jut a sportra jövőre

150 milliárd jut a sportra jövőre

Jövőre 116,1 milliárd forintot tervez elkölteni a sportlétesítményekre a kormány – derül ki a jövő évi költségvetési tervezet adataiból.

A kormány kedden nyújtotta be a jövő évi költségvetés tervezetét. A részletes adatok szerint a stadionok helyett a multifunkcionális sportcsarnokok kerültek előtérbe, de jut pénz az olimpiai központokra és akadémiákra is – írta az mfor.hu.

A legtöbb pénzt, 65,7 milliárd forintot jövőre a Puskás Ferenc stadionra költik. 10 milliárdot szánnak a Maccabi Játékok sportinfrastruktúra fejlesztésére. Európa legnagyobb zsidó sporteseményének 2019-ben ad otthont az ország.

Multifunkcionális sportcsarnok épül Rákosmentén, erre jövőre 2,9 milliárd jut, a teljes projekt azonban több mint 6 milliárdba kerül. Ilyen csarnokot kap Vác és Szeged is 1-1 milliárdért. 

A Dunaújvárosi Kézilabda Akadémiát 2 milliárddal támogatják majd, és emellett még

5,5 milliárdot költenek kézilabda infrastruktúra-fejlesztésre is.

A büdzsében a kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény fenntartásának üzemeltetésének támogatása címén 3,4 milliárdos kiadás szerepel.

Egyéb jogcímeken – például versenysport támogatása, utánpótlás-nevelés, doppingellenes harc –

még 34,3 milliárd forintot tervez elkölteni

a kormány jövőre.

Így összesen 150,4 milliárdot juttatnak a sportra a következő évben.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×