eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

17 éves úszó lopta el a show-t Hosszú Katinka elől

Beindult a szokásos Hosszú-henger: az országos bajnokság harmadik napján Katinka négyből három egyéni számban diadalmaskodott, ám a verseny legnagyobb dobása egy 17 éves srác nevéhez fűződik: Németh Nándor bődületes országos csúccsal nyerte a 100 méteres gyorsúszást, és ezzel a világranglista első tíz helyezettje közé került. Magyar sprinterrel ilyen emberemlékezet óta nem történt meg – áll a Magyar Úszó Szövetség összefoglalójában.

Plagányi Zsoltot, az egri klub vezetőedzőjét eddig Cseh László miatt ismerte a közvélemény – ám munkája immár a csapat többi úszójának teljesítményén is látszik. A tréner már hónapokkal ezelőtt jelezte, figyeljenek Németh Nándorra, mert egészen páratlan adottságai vannak a sprintszámokhoz.

A 17 éves versenyző most robbantott:

felállította az ob első országos csúcsát, mégpedig 100 gyorson; 48.64-es ideje egészen fenomenális produkció, amellyel egycsapásra a világranglista 10. helyén találta magát. És persze a világbajnoki csapatban – holott saját bevallása szerint a junior Eb-re és vb-re készült volna. „Most majd a vébére is fogok...” mondta. Aztán a nap végén egy újabb bajnoki aranyat akasztott a 4×200-as gyorsváltó tagjaként – az egész mezőny második legjobb részidejével.

A férfiaknál az első naphoz hasonlóan ismét párban nyertek aranyérmet a Gyurta-fivérek: a 800 gyors-200 mell „kombó” után most Gergő 400 vegyesen győzött, míg Dániel 100 mellen bizonyult a legjobbnak. Az ifjabbik Gyurta igen éles versenyt vívott Bernek Péterrel, utóbbi ugyanis megpróbálta őt kiszorítani a vb-csapatból, ám végül Gergő visszaverte a „támadást” és megőrizte helyét ebben a számban Verrasztó Dávid mellett.

A másik két százas számban Gyurta Dániel gond nélkül nyert mellen, míg Bohus Richárd háton bizonyult a legjobbnak – igaz, nem volt annyira boldog, mivel nem sikerült megúsznia az A-szintet, így a második hely ezen a távon továbbra is kiadó.

A nőknél kezdte a régi kottát idézni a harmadik nap, hiszen az első három számot egyaránt behúzta Hosszú Katinka: 400 vegyesen, 100 gyorson és 100 háton senki sem tudta megszorítani – mellen pedig a miskolciak ifjú tehetsége, Vécsei Réka a 200 koronája mellé odaillesztette ezt az aranyat is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×