INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

labdarúgás

utánpótlás

barcelona

Újabb magyar labdarúgó kerül a Barcelonába

Újabb magyar labdarúgó kerül a Barcelonába

InfoRádió

Huszár Gergő, a Dalnoki Akadémia 10 éves tehetsége felvételt nyert az FCB Escolába, vagyis a Barca 6 és 12 éves gyereket futballozni tanító utánpótlásműhelyébe.

Bár magyar gyerekként álomnak tűnhet Barcelonában futballozni, már van rá élő példa, hogy igenis el lehet indulni ezen az úton. Ehhez persze szükség van egy megszállott szülőre, akinek megvan a bátorsága, a lehetősége ahhoz, hogy belevágjon ebbe - írja a nemzetisport.hu.

A magyar gyerekek bizonyos kor alatt semmiben sem különböznek a külföldiektől. Aki itt, Magyarországon tízévesen vagy még fiatalabb korban igazán tehetségesnek számít, az Spanyolországban, de még Katalóniában, Barcelonában is tehetség.

A tehetséges gyerekek között pedig a különbséget a hozzáállás jelenti, a részükről és a szülő részéről is.

Lehet hangoztatni, hogy az én gyerekem ilyen meg olyan jó, de oda kell menni és adott pillanatban, adott helyen meg kell mutatni. Magától nem fog történni semmi.

A 2007-es születésű fiú története, az FCB Escolához első magyarként 2012-ben kikerülő Mari Zoltán (aki szintén dolgozott együtt Evanics Martinnal) és a Mészöly Focisuliból induló, 2015 óta a katalánoknál focizó Lukács Leon után egy újabb példája annak, hogy Magyarországról is el lehet indulni, már nagyon fiatalon is, a barcelonai úton. (A ma már a Málaga utánpótlásához tartozó Tajti Mátyás esete annyiban más, hogy ő nem az Escoláról indult, hanem már idősebben, egyből az akadémiai képzésbe került be, a La Masiára – az lehetne a következő lépcsőfok Gergő számára is, ha 13 évesen a Barcánál tud maradni.)

Újabb magyar labdarúgó kerül a Barcelonába

Viszont azzal a Huszár család is tökéletesen tisztában van, akármilyen álomszerűnek, elérhetetlennek is tűnik Barcelona,

nem odakerülni nehéz tízéves korban, hanem ott ragadni,

ott végigmenni a futballistává válás meglehetősen rögös útján.

Huszár Gergő az Escolában nevelkedő többi gyerekhez hasonlóan nem lesz a Barca igazolt játékosa,

hanem esélyt kap arra, hogy a katalán klub filozófiája mentén megtanítsák futballozni.

Az eséllyel viszont csak úgy tud élni, ha a család is áldozatot vállal, a szülőknek is a gyerekükkel kell tartaniuk, tulajdonképpen új életet kell kezdeniük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018