eur:
393.28
usd:
367.38
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Cseh Lászlónak tetszik a váltás

Cseh Lászlónak tetszik a váltás

Tenerifén edzőtáborozott tavasszal Cseh László. Az Eger hatszoros olimpiai érmese szerint nem szabad túlságosan is a pillangóúszásra készülnie, még ha a fő számai ebben az úszásnemben is lesznek ebben a szezonban.

Cseh László úgy látja, jól sikerült az edzőtábor, igaz, egy kicsit más volt, mint az eddigiek.

„Olyan edzésszisztémát és olyan edzőtábort sikerült számomra is megmutatni, ami teljesen eltért az eddigiektől.

Megmutatta, hogy egy edzőtábor igenis lehet jó, és telhet úgy, hogy az ember jól érzi magát, közben fel tud töltődni, és az úszás mellett vannak más kikapcsoló programok is” - fejtette ki a kétszeres világbajnok.

Április 19. és 22. között rendezik az országos bajnokságot Debrecenben.

Ezzel kapcsolatban Cseh László elmondta:

„a magyar bajnokságra most úgy tekintünk, mint a felkészülés egy közbenső szakaszára,

amikor megpróbálunk egy picit jobban felgyorsulni, picit jobban formába lendülni. Kell a változatosság, nem lehet mindig csak az alapozó edzéseket csinálni.”

Cseh Lászlónak tetszik a váltás

„Úgyhogy reményeink szerint jó formában fogok tudni versenyezni, és ezzel egy kicsit megtörjük az egész éves felkészülést, utána pedig újabb lendülettel tudjuk folytatni a világbajnokságon” - tette hozzá Plagányi Zsolt tanítványa.

Kiemelte: a magyar bajnokság utolsó napján jár le a határidő a vb-csapat nagy részének kijelölésére. Van egy-két szám – köztük a 200 pillangó –, ahol többen is esélyesek lennének a legjobb kettő közé kerülni, így arra egy picit jobban oda kell figyelni.

Hozzátette: emiatt is egy kicsit színvonalasabb lehet majd a magyar bajnokság.

Cseh László elmondta, hogy az országos bajnokságon a pillangó úszószámok mellett más számokban is szokott indulni. Az Egri Úszó Klub váltószámaiban most már harmadik éve van benne, ami úgy látja, hogy egyre erősebb, így arra számít, hogy lesznek meglepetések.

„Tavaly nagyon csak a pillangó irányába mentünk el, és idén azt kezdtem el érezni, hogy vágyok valami másra is, mint a pillangóúszás.

Sokszor kértem, hogy ne pillangót ússzunk, hanem egy kis mell-, hátúszást, vagy vegyes úszást. Mert kell a változatosság és a többi úszásnemmel is meg tudjuk adni azt az ingert, azt az edzésmennyiséget, ami szükséges, de az idegrendszeremnek kell egy kis változatosabb mozgás” - mondta az Eger kétszeres világbajnoka.

Az interjút teljes terjedelmében meghallgatják csütörtök este fél nyolctól az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×