eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Kenderesi: eddig hibátlan az év

Kenderesi: eddig hibátlan az év

Mexikó után Thaiföldön készül a vizes világbajnokságra Kenderesi Tamás. Az olimpiai bronzérmes úszó eddigi eredményei bizakodásra adnak okot.

Három hetet tölt Thaiföldön Kenderesi Tamás, aki gőzerővel készül a budapesti világbajnokságra.

„Ez egy meleg égövi edzőtábor, az egyik legszebb és legjobb hely, ahol minden adott ahhoz, hogy talán életem legjobbját ússzam a vb-n” - mondta az olimpiai bronzérmes úszó az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

A thaiföldi edzőtáborban készül Kapás Boglárka, Gyurta Gergely és a Kőbánya SC versenyzői is.

„Elég sok barátom van köztük, már jól összeszoktunk. Ebből a szempontból számít az, hogy kivel megy az ember, mert három hétig nem mindegy, hogy kivel vagyunk együtt. Viszonylag későn csöppentem a válogatottba, de elég gyorsan megtaláltam a helyem, ezzel nem volt sose probléma” - fejtette ki.

A pécsi versenyző korábban Mexikóban, magaslati körülmények között gyakorolt.

„Az edzőtáborozásban három fő dolog van, amire oda kell figyelni: az étkezés, a pihenés és az edzés. Ebből mind a három rendben volt, bár a körülmények lehettek volna jobbak, de amiért mentem, azt sikerült megvalósítanom. Az első négy nap kemény volt, egyrészt azért, mert kétezer méter fölött tartózkodtunk, másrészt át kellett állni az ottani időszámításra. Éreztem magamon, hogy fáradt vagyok, nem dinamikus a mozgásom, de ezzel meg lehetett békélni. Azt érzem, hogy hasznos volt.

Az edzőtáborok sokat dobnak a teljesítményemen, mert olyankor csak a munkára tudok koncentrálni”

- emelte ki.

Kenderesi Tamás vezeti a világranglistát 200 méter pillangón: február elején Nizzában1:55.20-as idővel nyert.

„Tudtam, hogy van bennem egy jó eredmény, ezért is kértem az edzőmet, hogy erre a versenyre egy kicsit készüljünk rá, hogy megtudjuk, hol tartunk. Nagyon örülök, hogy ilyen jól ment, még senki sem úszott ilyen időt ebben az időszakban.

Ez nagyon jó előjel a világbajnokságra. Egy hónapja edzek, és olyan időt úsztam, ami rendkívül biztató”

- emelte ki a 20 éves sportoló.

Kenderesi Tamás reméli, hogy a budapesti vb-n is jó időt ér el. A célja, hogy 1:52 perc körüli eredményt érjen el, és megdöntse Cseh László Európa-csúcsát.

„A 2015-ös vb-re nem jutottam ki egy betegség miatt, Rio előtt fél évvel térdszalagszakadást szenvedtem. Eddig szerencsére eddig hibátlan az év” - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×