eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
WTCC: kikkel küzd meg Michelisz Norbert?

WTCC: kikkel küzd meg Michelisz Norbert?

A hétvégén Marokkóban elkezdődik a túraautó-világbajnokság idei sorozata. Michelisz Norbertet a szakértők is a végső győzelemre esélyes versenyzők közé sorolják, de a magyar pilótának nem lesz könnyű dolga.

Michelisz Norbert második szezonját kezdi a Honda gyári versenyzőjeként, és az idei bajnokság egyik egyik esélyeseként tartják számon. A magyar versenyző - akinek a napokban mutatkozott be saját istállója egy másik túraautó sorozatban - és aki immáron egy kislány édesapja is -,

nagy önbizalommal, de óvatosan várja a szezonkezdést.

Michelisz Norbert csapattársai a Hondánál a portugál Tiago Monteiro, és a japán Ryo Michigami lesz.

A Zengő Motorsport a tavalyi évhez hasonlóan ismét két autót indít. Az újabb változatot a francia egykori formula-1-es pilóta, Olivier Panis fia, Aurélien Panis, a régebbi autót pedig a tavalyi pilóta, Nagy Dániel vezeti majd.

A túraautó-világbajnokság másik gyári csapata a Volvo lesz, amely a holland Nick Catsbourggal, a svéd Thed Björkkel és az argentin Néstor Girolami áll rajthoz.

A Citroën és a Lada gyári csapata is kiszállt a bajnokságból, ám a Citroenek privát színekben továbbra is a pályán lesznek, Michelisz Norbert szerint továbbra is kifejezetten erős csomaggal: a Munnich Motorsport autóját Rob Huff vezeti majd, akire a magyar versenyző a legnagyobb csapaton kívüli ellenfélként tekint. Sebastian Loeb csapata három Citroennel áll rajthoz, amelyeket a brit Tom Chilton, Mehdi Bennani és a francia John Filippi vezetnek majd. Várhatóan a gyáriból priváttá változott Ladákat is láthatjuk majd a rajtrácson.

A négyszeres világbajnok Yvan Müllert és a háromszoros világbajnok José-Maria Lopezt viszont idén már nem láthatjuk a mezőnyben. Előbbi ugyan tesztelte a Volvo autóját, de korábban már bejelentette visszavonulását, utóbbi a Formula-E sorozatban versenyez.

A túraautó-világbajnokságon szombaton Marokkóban két szabadedzést, az időmérő edzést és a csapat időfutamot rendezik, vasárnap pedig magyar idő szerint délután fél hattól és fél héttől a két versenyt.

A világbajnokság 10 hétvége alatt 20 futamból áll majd, a WTCC Magyar Nagydíjat május 14-én rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×