eur:
394.67
usd:
367.71
bux:
69890.67
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
Bernd Storck: csodával érne fel, ha kijutnánk a 2020-as Eb-re

Bernd Storck: csodával érne fel, ha kijutnánk a 2020-as Eb-re

Ami tőle telt, megtette - mondja Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A német szakember a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, amíg nincsenek topklubjaink és -játékosaink, addig nem lehet a válogatott egyenrangú ellenfele a legjobbaknak.

A házi feladatunkat elvégeztük. Ami tőlünk telt, a fejlődés érdekében megtettük" - mondta a Nemzeti Sportnak Bernd Storck, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A Portugália ellen 3-0-ra elveszített világbajnoki selejtezőről azt mondta, nyilvánvalóvá vált, hogy

még nem vagyunk a legmagasabb szinten.

Ugyanakkor a szakvezető úgy látta, a meccs első harmadában jól futballoztak, olyan érzése volt, mintha hazai pályán játszanának, de hiányoztak a gólszerzési lehetőségek. 

"Ahhoz, hogy jó eredményt érhessünk el ellenük, százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk. Ha csupán kicsivel is kevesebbet sikerül, már nemigen van esélyünk" - mondta Storck, és szerinte Cristiano Ronaldo a semmiből talált a magyar kapuba...

A kapitány szerint nem azért kaptak ki, mert öt hátvéddel kezdett. Inkább az a gond, hogy amíg nincsenek nemzetközi porondon szereplő klubjaink, amíg nincsenek olyan játékosok, akik rendszeresen valamelyik topbajnokságban vagy európai kupasorozatban játszanak, nem lehet elvárni, hogy a válogatott állandóan egyenrangú ellenfele legyen a legjobbaknak. Az Eb-részvétellel eljutottak egy szintre, de onnan tovább kell lépni, ha a jövőben is versenyképesek akarnak lenni.

Bernd Storck maximálisan egyetért Szalai Ádámmal, aki úgy nyilatkozott a lisszaboni vereség után, hogy ez a reális különbség a két csapat között. "Mondjuk ki, valamit tennünk kell, hogy tovább fejlődjünk. Persze leválthatnak engem, de aki átvenné a helyem, ugyanazokkal a gondokkal szembesülne, amelyekkel én is küszködöm.

Csodát nem lehet tenni,

de azért dolgozunk, hogy előrébb lépjünk, fejlődjünk" - válaszolta a szakember, és közölte, még mindig szeretne kijutni a világbajnokságra, mert képesnek tartja rá a csapatot, de ehhez mindennek össze kell jönnie. 

A hátralévő öt selejtezőn a csapat- és a jövőépítést tartja a legfontosabb feladatnak, mert össze kell raknia azt az együttest, amely nekivág a jövő szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozatnak. Úgy látja,

vannak olyan fiatalok, akikre számíthat,

ezért is hívta már meg például Nagy Ádámot, Kleinheisler Lászlót, Vida Mátét, Sallai Rolandot, és előbb-utóbb Balogh Norbert is megkapja az esélyt.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke kijelentette, hogy a 2020-as Európa-bajnokságra ki kell jutnia a magyar válogatottnak. Bernd Storck is azt mondta, nagyon vágyik arra, hogy a magyar válogatott a részben hazai rendezésű Eb-n játszhasson, de szerinte ez jelen helyzetükben felérne egy csodával.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense több konkrétumra számított a hétfői, nem hivatalos EU-csúcson, de így is biztos benne, hogy hamarosan döntés születik az uniós csúcsvezetők személyéről, csak két konfliktust még rendezni kell.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Megérkezett a fontos közlés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Megérkezett a fontos közlés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Ma kamatdöntő ülést tartottak a Magyar Nemzeti Bankban, ahol a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal, 7%-ra mérsékelte irányadó kamatát a jegybank. A tengerentúlon is fontos, a piacok számára is meghatározó adatot közöltek: az amerikai kiskereskedelmi eladások alakulását. Öszességében a közölt értékek beleillenek abba a trendbe, hogy az amerikai gazdaság lassulása megkezdődött, ez pedig az előző heti kedvező inflációs adatokkal együtt növelheti a szeptemberi kamatcsökkentés esélyét. Ennek megfelelően reagálnak a piacok is: esik a dollár az euróval szemben, a zöldhasú gyengélkedése miatt emelkedik az arany árfolyama, míg a határidős amerikai részvényindexek feljebb kerültek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×