eur:
394.93
usd:
370.56
bux:
65090.71
2024. április 19. péntek Emma
Indul a harc az aranyért

Indul a harc az aranyért

Kedden elkezdődik a jégkorong MOL Liga döntője, amelyben a címvédő és alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvék a tavaly is finalista MAC Budapestet fogadja a miskolci Jégcsarnokban. A két együttes szakmai stábja kemény párharcra számít.

Megismétlődik a jégkorong MOL Liga tavalyi fináléja, miután a döntőben újra a bajnok DVTK Jegesmedvék és a kupagyőztes MAC csap össze egymással.

A címvédő és alapszakaszgyőztes diósgyőrieknek nem volt könnyű útjuk a döntőig, hiszen a nyolc között nagy csatában, 4:3-as összesítéssel búcsúztatták a Ferencvárost. Az elődöntőben az Újpest volt a Jegesmedvék ellenfele. A lila-fehérek ellen már könnyebb dolga volt a címvédőnek, mivel 4:1 arányban ejtették ki riválisukat.

Indul a harc az aranyért

A MAC a negyeddöntőben a Fehérvári Titánokkal csapott össze és simán jutott a négy közé, miután 4:1-re győzött összesítésben. Majoross Gergely vezetőedző csapata a következő körben a Debrecennel csapott össze, és az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal is 4:1 arányban diadalmaskodott.

Majoross Gergely a fináléba jutás után azt mondta:

összejött az a döntő, amire mindenki várt, most jöhet az igazság pillanata.

Doug Bradley, a DVTK szakvezetője nagyon kemény és nehéz döntőre számít a MAC ellen. Hozzátette: nehéz gyenge pontot találni, mert a MAC nagyon jól védekezik, játékosai jól járatják a korongot, különösen oda kell figyelni ellenük, hogy a diósgyőriek lehető legkevesebb időt töltsék a büntetőpadon.

A tavalyi döntős párharc mind a négy összecsapását a borsodiak nyerték, míg a mostani idény alapszakaszában a másodikként zárt MAC háromszor győzött négy mérkőzésből. A DVTK Jegesmedvék egymást követően harmadszor nyerheti meg a sorozatot, a MAC – amely az előző szezonban indult először a MOL Ligában – első trófeájáért hajt.

A program

március 14., kedd:

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 17.00

március 16., csütörtök:

MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 19.45

március 18., szombat:

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 19.00

március 20., hétfő:

MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 18.00

március 22., szerda:

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 17.00 (ha szükséges)

március 24., péntek:

MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 18.00 (ha szükséges)

március 26., vasárnap:

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 18.00 (ha szükséges)

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×