eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A kormány mégsem vár Brüsszelre

A kormány változatlan formában fenntartaná a TAO-támogatások rendszerét, amelynek uniós engedélye 2017. június 30-án jár le. Ennek meghosszabbítását kérte az Európai Bizottságtól, de válasz nincs, viszont lehet pályázni már a következő időszak támogatásaira is.

Úgy tűnik, a kormány bízik Brüsszelben, és arra számít, az EU továbbra is engedélyezi a TAO-támogatások rendszerét - írja az mfor.hu. Lassan le kell adni a sportegyesületeknek és szervezeteknek a 2017/2018-as támogatási időszakra vonatkozó sportfejlesztési programjukat. A szabályok szerint ennek határideje április vége. 

Ezért a jelenlegi helyzet meglehetősen bizonytalan. A kormány már tavaly döntött a támogatási program meghosszabbítási igényéről, el is indították a folyamatot, az viszont kérdés, hogy mikor érkezik meg a várva várt brüsszeli döntés. Úgy tűnik, egyelőre patthelyzet alakulhat ki.

A kétesélyes jövő ellenére mégis minden a korábbi éveknek megfelelő mederben halad - legalábbis a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése alapján. "A tervek szerint a 2017/2018-as támogatási időszak tekintetében a sportfejlesztési programok benyújtásának, elbírálásának rendje nem változik az előző évekhez képest" - válaszolta a lapnak a fejlesztési tárca.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×