eur:
389.58
usd:
363.47
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Borkai Zsolt: a MOB lesz az utolsó, amely visszavonja az olimpiai pályázatot

Borkai Zsolt: a MOB lesz az utolsó, amely visszavonja az olimpiai pályázatot

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke még bízik abban, hogy újrateremthető az egység a 2024-es budapesti olimpiai pályázat mögött, ám hangsúlyozta: az esélyek jelentősen csökkentek az elmúlt napok eseményei következtében.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt is részt vesz a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, amelyen a 2024-es budapesti olimpiai pályázat sorsa is téma lesz. Mint mondta, Tarlós István főpolgármesterrel már beszélt a kérdésről.

A MOB elnöke reméli, hogy az egyeztetésekből még ki lehet hozni valamit. Mint mondta, megvárja, hogy az érdekelt felek milyen döntést hoznak, hogyan látják a pályázat helyzetét, és lesz-e nemzeti konszenzus a pártok között. Szerinte a politikai egység visszaállítása a kulcs, és nem a népszavazás a megoldás, még akkor sem, ha a pályázat támogatói kerülnének többségbe, mivel nem lehet elég gyorsan kiírni a kérdésben a voksolást.

"Úgy érezhetjük magunkat, mint az a sportoló, amely bejutott a középdöntőbe, de lesérült a nagy megmérettetés előtt" – fogalmazott a MOB elnöke a népszavazási kezdeményezésre utalva.

A MOB-elnök szerint a pályázatnak három tartópillére van, a MOB, a város és a kormány, amely a garanciát adja, és ha a három pillér közül csak az egyik is megrendül, s úgy látja, nincs esély a sikerre, akkor vissza kell vonni a kandidálást. A MOB magától nem kezdeményezi ezt, sőt

az utolsó lesz, amely visszavonja a pályázatot.

A MOB elnöke szerint a következő napokban el fog dőlni, hogy mi lesz a pályázattal.

Borkai Zsolt szerint az olimpiai rendezés lehetősége kezd elúszni, és nehezen jön vissza a következő évtizedekben, sőt, talán sosem.

Mint mondta, elszomorítja, hogy az ellenzéki pártok az olimpiát használták fel politikai céljaik elérésére, és ebben a MOB nem akar részt venni.

A MOB elnöke sajnálta, hogy a sportszakmai kérdések háttérbe szorultak a politikával szemben, de nem haragszik a budapesti pályázat ellenzőire.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×