INFORÁDIÓ 
2020. január 29. szerda
Adél

olimpia

budapest

nob

thomas bach

népszavazás

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is megszólalt a budapesti olimpia ügyében

InfoRádió

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét már arról kérdezték, mi lesz, ha csak Párizs és Los Angeles marad versenyben a 2024-es játékok rendezési jogáért. Thomas Bach szerint politikai célok vezették a budapesti népszavazás kezdeményezőit.

Meglepő kérdést szegezett Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének az AP hírügynökség az alpesisí-világbajnokság helyszínén. Arról faggatták, hogy ha két jelölt marad csak versenyben a 2024-es olimpia rendezési jogáért, elképzelhető-e, hogy idén szeptemberben Limában egyszerre a 2024-es és a 2028-as nyári olimpia rendezési jogát is odaítélik.

"Szeretem, amikor az emberek beszélnek az olimpiai helyszínek kiválasztásának folyamatáról, mert azt mutatja, érdekli őket" - felelte Thomas Bach, aki decemberen maga is tett olyan kijelentést, hogy a mostani pályázatnak től sok vesztese lesz. Ha viszont a kettős döntést választják, azoknak a városoknak sérülne a joguk, akik még csak most indulnának a 2028-as rendezési jogért. Most mindenesetre kitérő választ adott, úgy nyilatkozott, ezt a kérdést is meg kell még vitatni.

Az AP Budapestet esélytelennek minősíti Párizs és Los Angeles ellenében, különösen az után, hogy a Momentum Mozgalom péntekre összegyűjtötte a budapesti népszavazáshoz szükséges támogató aláírásokat.

Thomas Bach közölte, a budapesti olimpiai pályázat körüli vihart egy új politikai csoport keltette, amely

"így akart nevet szerezni magának",

majd hozzátette: "A népszavazást nyilvánvalóan jó eszköznek találták arra, hogy feltegyék magukat Magyarország politikai térképére."

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018