eur:
392.77
usd:
366.02
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Schumacher fia már a Formula-3-ban

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, a 17 éves Mick jövőre a Forma-3-ban folytatja versenyzői pályafutását.

Mick Schumacher idén a második helyen végzett a német és olasz Forma-4-es bajnokságban, ennek is köszönhető, hogy a következő idényben egy kategóriával feljebb, a Forma-1 "előszobájában" versenyezhet a konstruktőri címvédő Prema Powerteam színeiben.

A fiatal pilóta szombati nyilatkozatában leszögezte, hogy távlati célja a Forma-1-es világbajnoki cím megszerzése. "Tudom, hogy a Forma-3 segítségével közelebb kerülök a Forma-1-hez, hiszen a legnagyobbak is megfordultak itt. Ha eljön az idő az újabb váltásra, azt érezni fogom, de tudom, hogy ez a pillanat is rendkívül fontos a karrieremben" - nyilatkozta az ifjú Schumacher.

A Forma-1-es világbajnokok közül többek között Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Alain Prost, Ayrton Senna és Lewis Hamilton is sikeresen szerepelt egykor a Forma-3-ban.

Michael Schumacher - aki január 3-án lesz 48 éves - 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, és 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×