eur:
393.12
usd:
366.79
bux:
66614.89
2024. április 25. csütörtök Márk

Faragó Tamás: nem az ellenféltől félünk, hanem saját magunktól

A női magyar vízilabda-válogatott ma délután két órától Kína ellen kezdi meg olimpiai szereplését. Faragó Tamás, az InfoRádió sportági szakértője szerint nem lesz könnyű dolga Bíró Attila szövetségi kapitány együttesének.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-9-es döntetlent játszott Ausztráliával a riói olimpia csoportkörének második fordulójában.Faragó Tamás olimpiai- és világbajnok vízilabdázó a találkozó úgy értékelte az InfoRádióban, hogy ahogy számított rá, egy nehéz mérkőzést láthattunk, mert egy olyan mérkőzésen kellett volna nyernünk, ahol egyértelműen a közvélemény is és magunk is jobbnak gondoljuk magunkat.

"Hát jobbak is vagyunk, csak nem olyan könnyű ezt kivitelezni” - tette hozzá.

Meglátása szerint a motiváció a győzelemre benne volt a fiúkban, sőt, nagyon stabilan, pontosan védekeztek, a blokkok jól működtek. Az ausztrál gyors úszok sem diktáltak iramot, ennek ellenére mi játszottunk pozíciós játékot, mert azt gondoltuk, hogy ez is elég a mérkőzésen. Aztán persze váratlan dolgok és lehetőségek nem úgy alakították a mérkőzést, ahogy szerettük volna.

Nem lehet szerinte azt mondani, hogy valaki rosszul játszott volna. A bombázók természetesen jó teljesítményt nyújtottak, de mindig az a kérdés, hogy egy mérkőzésen van három-négy olyan szituáció, amikor egy mérkőzést meg lehet nyerni.

„Most ezekben a szituációkban nem hoztunk mindig jó döntést és az ausztrálok ezeket a szituációkat talán jobban kihasználták” - vélekedett.

Nem lehet panasz szerinte Decker Attilára, a második számú kapusra, aki végigvédte a találkozót. Végül is kilenc gólt kapott, voltak bravúros védései.

„Egy-egy labdát esetleg megfoghatott volna, de ezek mind-mind kívánságok. Én azt hiszem, megfelelő módon helyettesítette Nagy Viktort, bár Viktor bravúrjai talán most hiányoztak” - fogalmazott.

A görögökkel kell szerdán megküzdeni. Faragó Tamás arról, hogy mennyire ígérkezik keménynek ez a találkozó azok után, hogy a görögök döntetlent játszottak a szerbekkel, úgy nyilatkozott: Görögország az olimpia titkos esélyese a szerb, a horvát és persze a magyar csapat mellett.

Utalt arra, hogy a görögök igazából úgy készültek a VL-re, az olimpiára, hogy egy klubba tömörítették az összes játékost és a válogatott edzővel a válogatott játékosok valójában az egész évet az olimpiára való felkészülés jegyében játszották. Ráadásul ami eddig nem volt jellemző a görögökre: idáig csodálatos védekezéssel, jó kapus teljesítménnyel, jó blokkokkal lepték meg a világot. Több játékos pedig már nagyon jól és eredményesen tud lőni.

Ma délután a magyar hölgyek is megkezdik szereplésüket a riói olimpián, 14 órától játszanak Kínával. Faragó Tamás szerint a lányoknál nagyon nehéz csoportmérkőzések vannak, nagyon erős és nehéz csoportba kerültünk.

„Ennek ellenére azt hiszem, hogy a csoportmérkőzéseknek a legfőbb célja, hogy negyeddöntőt játszanak. Mert természetesen a csajoknál is ott kezdődik az olimpia, mikor azt a bizonyos negyeddöntőt le kell játszani és ráadásul eredményesen meg kell oldani” - fogalmazott.

Azzal kapcsolatban, hogy Kína mennyire fekszik Bíró Attila szövetségi kapitánynak, azt mondta, hogy körülbelül annyira, mint a férfiaknak az ausztrál csapat.

„Adva van egy mérkőzés. Meg kell nyerni. Mindenki meg van győződve, hogy az Európa Bajnok magyar válogatott sokkal jobb Kínánál, de a kínaiak nem játszanak rosszul, fizikailag jól felépített játékosokból állnak, amerikai edzőjük van. És ahogy az edzők szokták mondani, nem az ellenféltől félünk, hanem saját magunktól” - mondta az olimpiai- és világbajnok vízilabdázó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Erősödik a forint csütörtök reggel

Erősödik a forint csütörtök reggel

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök reggel ugyanis ismét a forinterősödésé a főszerep. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×