eur:
387.93
usd:
361.43
bux:
68821.16
2024. május 9. csütörtök Gergely

Rekordok az idei Cell-Cup nemzetközi kézilabda fesztiválon

Huszonnyolc ország 167 csapatának részvételével rendezik meg a 20. Cell-Cup nemzetközi kézilabda fesztivált augusztus 7-13. között Veszprémben - jelentette be kedden a helyi városházán a verseny főszervezője.

Süle Nándor elmondta: az idei fesztivál a résztvevő nemzetek száma és a csapatok összlétszáma tekintetében is rekordot ért el. Hozzátette: a hagyományosan résztvevő nemzetek mellett idén először lesznek finn, hongkongi, skót, máltai, japán és török együttesek is a rendezvényen.

Magyarországot 77, Lengyelországot 14, Németországot 9, Tajvant 7, Romániát és Izraelt 6-6, Belgiumot és Izlandot 5-5, Franciaországot és Szerbiát 4-4, Ausztriát, Szlovéniát és Hongkongot 3-3, Máltát, Görögországot, Angliát, Finnországot, Ukrajnát, Szlovákiát 2-2, Csehországot, Törökországot, Spanyolországot, Skóciát, Svédországot, Japánt, Lettországot, Bosznia-Hercegovinát és Horvátországot 1-1 csapat képviseli majd a tornán.

Az öt napon át zajló versenyen napi több mint száz mérkőzést játszanak négy veszprémi sportcsarnokban, valamint Alsóörs, Ajka, Balatonfüred, Pápa és Várpalota további hét sportlétesítményében, a döntőket pedig a Veszprém Arénában rendezik majd. A csapatok tíz kategóriában, öt-öt női és férfi korosztályban mérkőznek meg egymással. A meccseket 11 ország 78 játékvezetője vezeti majd.

A szervezők tájékoztatása szerint részt vesz a tornán Németországból két tartományi válogatott. Angliából, Izraelből és Skóciából is érkeznek korosztályos válogatottak, valamint itt lesz a japán felnőtt válogatott is, amely már augusztus 3-tól Magyarországon edzőtáborozik. Ezalatt megmérkőznek a csurgói felnőtt és a szegedi U23-as, valamint a Cell-Cup zárógáláján a balatonfüredi felnőtt csapattal.

A Cell-Cup 1997-ban Celldömölkről indult, majd Pápa, 2005-től pedig Veszprém lett a központ. Idén a szervezők tájékoztatása szerint várhatóan közel 3500 játékos és több mint 2000 kísérő érkezik a fesztiválra a csapatokkal.

Címlapról ajánljuk
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén
Lépett az osztrák rendőrség

Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Az amerikai egyetemi tüntetések mintájára tartottak palesztinbarát megmozdulásokat több európai ország, köztük Ausztria egyetemein. Aktivisták hétfőn kontinens egyik legrégebbi egyetemének számító Universität Wien udvarán létesítettek palesztinbarát tiltakozó tábort, amelyet a rendőrség csütörtök hajnalra feloszlatott.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Szerény volt a Győzelem napi katonai felvonulás Moszkvában, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Szerény volt a Győzelem napi katonai felvonulás Moszkvában, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában csütörtök délelőtt rendezték meg a Győzelem napi katonai felvonulást, amely tavalyhoz hasonlóan idén is szerény volt, a tankokat például egyetlen második világháborús T-34-es képviselte. Rövid beszédet tartott Vlagyimir Putyin orosz elnök is, melyben a Nagy Honvédő Háborúra emlékezett, de a Nyugat ostorozása és a katonai fellépéssel való fenyegetés sem maradhatott el. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült. Belgorod ellen rakéta- és dróntámadás volt csütörtökre virradóra, többen megsérültek, lakóépületekben és kocsikban pedig károk keletkeztek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×