eur:
395.76
usd:
368.64
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Baráth Etele: „Az olimpia mindent visz”

Baráth Etele: „Az olimpia mindent visz”

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke szerint az augusztusi riói olimpián elért eredmények a sportág jövőjét határozhatják meg itthon is.

Idén ünnepli fennállása 75. születésnapját az MKKSZ, az évforduló eseményeinek nívóját interaktív kiállítás emeli az ALLEE bevásárlóközpontban. Baráth Etele az InfoRádió Víztükör című műsorában örömét fejezte ki, hogy Magyarországon először van ilyen jellegű kiállítás. A jubileumi eseményt később szűkebb körben is megünneplik.

„Szeretnénk, ha minél több gyermek kapna kedvet a kajakozáshoz” – jegyezte meg a sportvezető, majd kiemelte, roppant büszke arra, hogy "gyerekek ezreit tanítják meg a vízen járni".

„Az egész országban jelen vagyunk, a turizmusnak köszönhetően 210 helyre jutunk el. Az embereknek tudniuk kell, hogy kisgyermek kortól akár 90 évesen is űzhetik ezt a sportágat” – mondta az MKKSZ első embere.

Arról is beszélt, hogy bár méltóképpen megemlékeznek az évfordulóról, az év fő feladata nem lehet más, mint a sikeres olimpiai szereplés feltételeinek biztosítása.

„Az elmúlt évek világversenyeinek tendenciája, hogy egyre több ország állt a dobogóra, egyre többen nyertek aranyérmet, és egyre több ország veszt részt az olimpián is kajak-kenuban” – jelentette ki a sportvezető.

Hozzátette, hogy minden számban több világklasszis versenyzője és tehetsége van Magyarországnak, de szükség is van a sikerre, mert az augusztusi olimpia komoly hatással lehet a sportág jövőjére itthon.

„Az olimpia mindent visz! A szövetségi munka az olimpiai felkészülésre koncentrál már hosszú hónapok óta. A sportág hosszú távú megítélése azonban a versenyzőinken múlik, akik most mérettetnek meg” – fogalmazott az elnök.

Az olimpiáig azonban még több verseny is hátra van, az első hazai válogatót május 11. és 13. között rendezik meg Szegeden.

Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek emelkedtek, új történelmi csúcsok születtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 17. 22:01
×
×
×
×