eur:
389.29
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

„Senki ne várjon londoni olimpiát”

Nem érdemes a sportolóknak és a szurkolóknak túlzott elvárásokat támasztani a riói olimpiával szemben - mondta az InfoRádiónak Ádámfi Attila, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója. A szervezet a múlt héten tartotta olimpiai tesztversenyét a brazil nagyvárosban. A témáról többet is megtudhatnak az Ötkarika című magazinműsorunkból.

„Nagyon pozitív tapasztalataink vannak a versennyel kapcsolatban, amely egyben dél-amerikai súlyemelő bajnokság is volt. Összességében egy nagyon jó színvonalú, és nagyon kedvező feltétételek és körülmények között megrendezett tesztverseny volt, ami nemcsak mint sportrendezvény volt jelentős, hanem maximálisan betöltötte azt a szerepet is, amit egy tesztversenynek be kell töltenie” - osztotta meg tapasztalatait Ádámfi Attila.

Elmondta, hogy a versenyen 13 országból körülbelül száz versenyző vett részt, és mivel ez egy dél-amerikai bajnokság volt, tíz dél-amerikai ország vett részt rajta, de meghívás alapján az Egyesült Államok, Thaiföld és Németország versenyzői is jelen voltak.

Brazíliában - a súlyos politikai feszültségek közepette - váltás volt a sportminiszteri poszton is. A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója szerint az új állami sportirányítás maximálisan követi az eseményeket.

„Igaz, hogy sosem kellemes, ha a sportminiszter távozik a posztjáról nem sokkal az olimpia előtt, de az új sportminiszter – akivel volt szerencsém néhány szót váltani – bár csak egy hete sportminiszter, már évtizedek óta a sportminisztériumban dolgozik. Ez a személycsere radikális változásokat az állami sportirányításban nem fog okozni” - fejtette ki Ádámfi Attila.

Hozzátette: rajta kívül természetesen a riói olimpia szervezőbizottságának több vezetője is tiszteletét tette az eseményen, és mindannyian elégedettségüket fejezték ki a súlyemelőverseny színvonalával és szervezésével kapcsolatban.

„Mindenkinek azt szoktam mondani, hogy senki ne várjon londoni olimpiát, az elvárásokat igazítani kell egy dél-amerikai nagyvároshoz. Azt gondolom, hogy ha reális elvárásokkal érkeznek a sportolók és a nézők az olimpiára, akkor egy nagyon jó hangulatú olimpián vehetnek részt, és nagyon pozitív tapasztalatokkal és élményekkel távozhatnak Rióból” - véli a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója.

A témáról többet is megtudhatnak az Ötkarika című magazinműsorunkból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×