eur:
392.89
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Kovács Katalin: "Nem is kívánhattam volna tökéletesebb életet"

Ma ünnepli 40. születésnapját Kovács Katalin. A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó az elmúlt két évtizedben szinte mindig edzőtáborban töltötte a jeles napot. Most Sevillában készül az olimpiára - olvasható a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján megjelent interjúban.

Szökőévben született, kerek évfordulót ünnepelhet az idén. Tizedik születésnapját ünnepli, vagyis pontosabban negyven esztendős lett, amit ismét egy edzőtáborban él át. Milyen érzésekkel?

Semmi extra, különleges érzés nincs bennem - mondja Kovács Katalin. - Negyven esztendősen is nagyon jól érzem magam a bőrömben, nem is kívánhattam volna magamnak szebb, tökéletesebb életet, mint amiben eddig is részem volt. A kislányom, Luca születése pedig teljesen más dimenzióba emelt mindent. Ezek a gondolatok jutnak eszembe a születésnappal kapcsolatban.

És az olimpiával kapcsolatban?

Távoli, mégis közeli a cél. Egyelőre Sevillában edzőtáborozunk, és nagyon jól érezzük magunkat. Sokat evezünk, de mellette még a kondi és futóedzések is megmaradtak teljes értékű tréningnek. Szóval kemények vagyunk a párommal, Csipes Tamarával.

Az idén együtt állnak majd rajthoz a válogatón. Edzettek már párosban?

Egyszer "kicsúsztunk", mindkettőnknek tetszett, rendben volt az összhang közöttünk.

Az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján most milyen formában érzi magát?

Formáról még korai beszélni ilyenkor, mivel csak két hete evezünk. Mindenesetre nagyon jó erőben vagyok és jól megy az evezés is. Azt gondolom, hogy most ez a legfontosabb.

Az idén meglehetősen korán, május közepén rendezik az első válogatót. Gondol már a versenyre?

Persze, hiszen már csak tíz hét van hátra az első megmérettetésünkig. De nem stresszelem magam feleslegesen. Ahogyan korábban is, most is mindent alárendelek annak érdekében, hogy úgy feküdhessek le: mindent megtettem azért, hogy a célomat elérjem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×