INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Kovács Katalin: "Nem is kívánhattam volna tökéletesebb életet"

Infostart / InfoRádió
Ma ünnepli 40. születésnapját Kovács Katalin. A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó az elmúlt két évtizedben szinte mindig edzőtáborban töltötte a jeles napot. Most Sevillában készül az olimpiára - olvasható a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján megjelent interjúban.
Szökőévben született, kerek évfordulót ünnepelhet az idén. Tizedik születésnapját ünnepli, vagyis pontosabban negyven esztendős lett, amit ismét egy edzőtáborban él át. Milyen érzésekkel?

Semmi extra, különleges érzés nincs bennem - mondja Kovács Katalin. - Negyven esztendősen is nagyon jól érzem magam a bőrömben, nem is kívánhattam volna magamnak szebb, tökéletesebb életet, mint amiben eddig is részem volt. A kislányom, Luca születése pedig teljesen más dimenzióba emelt mindent. Ezek a gondolatok jutnak eszembe a születésnappal kapcsolatban.

És az olimpiával kapcsolatban?

Távoli, mégis közeli a cél. Egyelőre Sevillában edzőtáborozunk, és nagyon jól érezzük magunkat. Sokat evezünk, de mellette még a kondi és futóedzések is megmaradtak teljes értékű tréningnek. Szóval kemények vagyunk a párommal, Csipes Tamarával.

Az idén együtt állnak majd rajthoz a válogatón. Edzettek már párosban?

Egyszer "kicsúsztunk", mindkettőnknek tetszett, rendben volt az összhang közöttünk.

Az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján most milyen formában érzi magát?

Formáról még korai beszélni ilyenkor, mivel csak két hete evezünk. Mindenesetre nagyon jó erőben vagyok és jól megy az evezés is. Azt gondolom, hogy most ez a legfontosabb.

Az idén meglehetősen korán, május közepén rendezik az első válogatót. Gondol már a versenyre?

Persze, hiszen már csak tíz hét van hátra az első megmérettetésünkig. De nem stresszelem magam feleslegesen. Ahogyan korábban is, most is mindent alárendelek annak érdekében, hogy úgy feküdhessek le: mindent megtettem azért, hogy a célomat elérjem.


A címlapról ajánljuk