eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

FINA-vezérek: "Ez egyszerűen lenyűgöző!"

Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban fogadta Julio C. Maglionét, a FINA elnökét, Cornel Marculescut, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatóját és Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnökét - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t. A találkozó után Dr. Julio C. Maglione, Cornel Marculescu és Gyárfás Tamás a Dagálynál zajló építkezésre sietett, ahol a nemzetközi szövetség tisztviselői lenyűgözve figyelték a 2017. évi budapesti világbajnokság majdani fő helyszínén zajló munkálatokat - áll a MÚSZ sajtóközleményében.

Maglione elnök utoljára tavaly május közepén járt ugyanitt, amikor letették a létesítmény alapkövét - az azóta eltelt kilenc és fél hónapban valósággal kinőtt a földből a leendő uszoda, amelynél immár a tetőszerkezet irdatlan acélelemei is csaknem a helyükre kerültek.

"Ez egyszerűen lenyűgöző" - áradozott Julio Maglione, miután a kivitelezésért felelős KKBK projektvezetője, Fodor Tamás, illetve a Market Zrt. vezetője, Scheer Sándor végigkalauzolta a vendégeket az épületen. "El sem akarom hinni, hogy ennyi idő alatt ennyi mindent csináltak - közölte a FINA elnöke. - Látszik, hogy a miniszterelnök és a kormányzat teljes támogatását élvezi az esemény, Gyárfás Tamás vezetésével pedig egy rendkívül erős szervezőcsapat dolgozik az előkészületeken. Biztos vagyok abban, hogy 2017-ben Magyarország rendezi minden idők legjobb világbajnokságát. Ugyanakkor ne feledjék: ami itt épül, az nem a világbajnokságra épül - ez az országé lesz, a következő generációké, ők élvezhetik igazán a gyümölcseit."

Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója szintén elismeréssel szólt a látottakról. "Sok létesítményben jártam már, de ilyen sebességgel még egy sem épült. Örömmel látom, hogy hatalmas a medencetér, az ilyen helyeken lehet igazán nívós világeseményeket rendezni. Minden adott lesz, hogy a világbajnokság kirobbanó siker legyen, ami nem kis lökést adhat Budapestnek alig másfél hónappal a 2024-es olimpiáról döntő szavazás előtt."

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke mindehhez annyit tett hozzá, hogy "valahányszor itt járunk, és látjuk ezt a csodát, mindig az fut át rajtam: már nem éltünk hiába. Ennél többet aligha tehettünk a magyar úszósportért, a jövő nagy sikereiért. A világbajnokság tizenhat napig tart, ez az uszoda viszont több emberöltőn át lesz fantasztikus versenyzők otthona."

A nemzetközi szövetség vezérkara egyébként a FINA Év Sportolója gála alkalmából ülésezik Budapesten: a január 31-én, a Pesti Vigadóban esedékes díjátadón - melyen Hosszú Katinka és Cseh László jóvoltából két magyar úszó is az esélyesek között van - a hat vizes diszciplína 2015-ös legjobbjait hirdetik ki. Azt megelőzően a FINA Büro dönt a 2021. évi világbajnokság helyszínéről.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×