INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

FINA-vezérek: "Ez egyszerűen lenyűgöző!"

Infostart / InfoRádió

Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban fogadta Julio C. Maglionét, a FINA elnökét, Cornel Marculescut, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatóját és Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnökét - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t. A találkozó után Dr. Julio C. Maglione, Cornel Marculescu és Gyárfás Tamás a Dagálynál zajló építkezésre sietett, ahol a nemzetközi szövetség tisztviselői lenyűgözve figyelték a 2017. évi budapesti világbajnokság majdani fő helyszínén zajló munkálatokat - áll a MÚSZ sajtóközleményében.

Maglione elnök utoljára tavaly május közepén járt ugyanitt, amikor letették a létesítmény alapkövét - az azóta eltelt kilenc és fél hónapban valósággal kinőtt a földből a leendő uszoda, amelynél immár a tetőszerkezet irdatlan acélelemei is csaknem a helyükre kerültek.

"Ez egyszerűen lenyűgöző" - áradozott Julio Maglione, miután a kivitelezésért felelős KKBK projektvezetője, Fodor Tamás, illetve a Market Zrt. vezetője, Scheer Sándor végigkalauzolta a vendégeket az épületen. "El sem akarom hinni, hogy ennyi idő alatt ennyi mindent csináltak - közölte a FINA elnöke. - Látszik, hogy a miniszterelnök és a kormányzat teljes támogatását élvezi az esemény, Gyárfás Tamás vezetésével pedig egy rendkívül erős szervezőcsapat dolgozik az előkészületeken. Biztos vagyok abban, hogy 2017-ben Magyarország rendezi minden idők legjobb világbajnokságát. Ugyanakkor ne feledjék: ami itt épül, az nem a világbajnokságra épül - ez az országé lesz, a következő generációké, ők élvezhetik igazán a gyümölcseit."

Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója szintén elismeréssel szólt a látottakról. "Sok létesítményben jártam már, de ilyen sebességgel még egy sem épült. Örömmel látom, hogy hatalmas a medencetér, az ilyen helyeken lehet igazán nívós világeseményeket rendezni. Minden adott lesz, hogy a világbajnokság kirobbanó siker legyen, ami nem kis lökést adhat Budapestnek alig másfél hónappal a 2024-es olimpiáról döntő szavazás előtt."

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke mindehhez annyit tett hozzá, hogy "valahányszor itt járunk, és látjuk ezt a csodát, mindig az fut át rajtam: már nem éltünk hiába. Ennél többet aligha tehettünk a magyar úszósportért, a jövő nagy sikereiért. A világbajnokság tizenhat napig tart, ez az uszoda viszont több emberöltőn át lesz fantasztikus versenyzők otthona."

A nemzetközi szövetség vezérkara egyébként a FINA Év Sportolója gála alkalmából ülésezik Budapesten: a január 31-én, a Pesti Vigadóban esedékes díjátadón - melyen Hosszú Katinka és Cseh László jóvoltából két magyar úszó is az esélyesek között van - a hat vizes diszciplína 2015-ös legjobbjait hirdetik ki. Azt megelőzően a FINA Büro dönt a 2021. évi világbajnokság helyszínéről.

A címlapról ajánljuk

1200 életrajz nyilvános

Az áldozatok emléknapjához közeledve a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) szinte teljessé tette...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018