eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A magyar labdarúgás hősei nyilatkoznak a norvég meccs után

Priskin: bizonyítottuk, hogy helyünk van a kontinensviadalon. Megérdemelt továbbjutásról, küzdeni tudásról, harcról és akaratról beszéltek a magyar labdarúgó-válogatott tagjai, akik a norvégok elleni kettős győzelemmel vívták ki a jogot, hogy ott legyenek a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon.

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitány elmondta, örömkönnyeket hullajtott a továbbjutást követően, s nagyon örült annak, hogy hazai közönség előtt tudták kiharcolni ezt a fantasztikus sikert, amelyre az ő születése óta, 1986 óta vár a magyar labdarúgás.

Király Gábor számára duplán is hatalmas élmény volt a továbbjutás, ugyanis 101. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, ezzel pedig beállította a legendás Bozsik József rekordját.

A válogatott korelnöke, a fantasztikus védéseket bemutató kapus elmondta, külön edzésprogrammal készült a pótselejtezős párharcra. Király, amennyiben pályára lép a jövő évi Európa-bajnokságon, 40 évével a legidősebb futballista lesz, aki kontinensviadalon játszik.

"Ez egy óriási csapatmunka volt, a selejtezősorozatban három edzői stáb volt, ezt tizenkét mérkőzésen sok, de ennek ellenére kiharcoltuk a továbbjutást. Hatalmas fegyvertény volt az oslói siker, összességében megérdemelten jutottunk tovább" - mondta a Haladás kapusa.

A győztes gólt szerző Priskin Tamás az oslói összecsapás napján elhunyt Fülöp Mártonnak, illetve nagyapja emlékének ajánlotta fantasztikus találatát. "Nagyon boldogok vagyunk, alig várom már az Európa-bajnokságot. Az egész selejtezősorozat nagyon nehéz volt, a végén éppen csak lemaradtunk a legjobb csoportharmadik helyről, de aztán a csapat a pótselejtezőn bizonyította, hogy helye van a kontinensviadalon."

"Még nem láttam a gólt, de talán ez volt a legszebb életemben" - tette hozzá Priskin, aki csak közvetlenül a mérkőzés előtt tudta meg, hogy ott lesz a kezdőcsapatban.

A pótselejtezős párharc egyik legjobbja Guzmics Richárd volt, aki számtalan fejpárbajt nyert meg Oslóban és a Groupama Arénában is. "A csapat mindent megtett a sikerért, csúsztunk másztunk a győzelemért. Köszönjük a szurkolóinknak, akik végig támogattak minket, szerettünk volna örömet szerezni nekik" - mondta. Hozzátette, alaposan felkészültek a norvég támadókból, a stáb elemzéseiből azt kapták, amit vártak.

A találkozót követően a magyar játékosok még hosszú percekig ünnepeltek együtt a közönséggel, majd a szövetségi kapitány Bernd Storcknak is "kijutott", a német szakember ugyanis a levegő dobálva éltették.

A magyar válogatott negyvennégy év után játszhat újra kontinensviadalon, legutóbb az 1972-es belgiumi tornán vehetett részt, nagy nemzetközi tornán az 1986-os mexikói világbajnokság óta nem járt a nemzeti csapat.

A franciaországi Európa-bajnokság csoportjait december 12-én sorsolják.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×