eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Magyar-norvég - Bernd Storck szűkítette keretét

Szűkítette keretét Bernd Storck, a Norvégia elleni, jövő heti Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A német edző múlt héten szerdán hozta nyilvánosságra bő keretét, amelyből - az M4 Sport élő adásában tett pénteki bejelentése szerint - Dibusz Dénes, Nagy Gergely, Botka Endre, Korhut Mihály, Márkvárt Dávid, Kalmár Zsolt, Bódi Ádám, Gyurcsó Ádám, Varga Roland, Sallai Roland, valamint a pótlólag behívott Banai Dávid maradt ki a mostani szűkítésnél. Nikolics Nemanja a napokban megfázással küszködött, ezért nem lépett pályára a Legia Warszawa csütörtöki Európa Liga-mérkőzésén, de csapata hétvégi bajnokiján várhatóan már ott lehet a csatár, így Storck is számíthat rá a jövő héten.

A bő keret itthon játszó tagjai a hét elején kezdték meg közös felkészülésüket Telkiben, később csatlakozott hozzájuk a Kínából hazatérő Elek Ákos és az Egyesült Államokból érkező Németh Krisztián. A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának tájékoztatása szerint a heti edzésmunkát péntek délelőtti gyakorlás zárta, amelyen az A válogatott az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U21-es együttessel játszott.

A keret itthon játszó tagjai szombatra pihenőt kaptak, s vasárnap találkoznak újra, akkor már a légiósokkal kiegészülve folytatódik a munka Telkiben.

Az Eb-pótselejtező első felvonására november 12-én Norvégiában kerül sor, a visszavágót három nappal később rendezik a Ferencváros stadionjában.

A magyar válogatott szűkített kerete:

kapusok:
Király Gábor (Szombathelyi-Swietelsky Haladás), Bogdán Ádám (FC Liverpool), Megyeri Balázs (Getafe)
védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia), Juhász Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (FC Sion), Kádár Tamás (Lech Poznan), Guzmics Richárd (Wisla Krakow), Lang Ádám (Videoton FC), Leandro (Ferencváros), Bosnjak Predrag (Szombathelyi-Swietelsky Haladás)
középpályások:
Pintér Ádám (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Kleinheisler László (Videoton FC), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC)
támadók:
Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Stieber Zoltán (Hamburger SV), Böde Dániel (Ferencváros), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Szalai Ádám (1899 Hoffenheim), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Pekár László (Puskás Akadémia)

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×