INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A pótselejtezőkön még biztosan marad Bernd Storck

Infostart / InfoRádió
A magyar labdarúgó-válogatottat november végéig, a pótselejtezőkön is biztosan Bernd Storck irányítja megbízott szövetségi kapitányként - mondta az MLSZ szóvivője. Sipos Jenő kiemelte, még nincs információ arról, hogy mikor dönt az UEFA a zárt kapus szankcióról, a jegyértékesítésről csak ezután közölnek részleteket.

Bernd Storck márciusban érkezett a Magyar Labdarúgó Szövetséghez sportigazgatóként. Azonban a kialakult helyzetre való tekintettel Dárdai Pál után átvette a Magyar labdarúgó-válogatott irányítását megbízott szövetségi kapitányként. Az ő megbízatása november végéig szól, tehát addig ő irányítja a magyar labdarúgó válogatottat - mondta Sipos Jenő.

Hozzátette: az MLSZ elnökségének kell döntést hoznia arról, hogy november után ki vezeti a labdarúgó válogatottat.

Valamennyien bíztunk abban, hogy sikerül elkerülni a pótselejtezőt, és a magyar válogatott a kedvező eredmények után közvetlenül kijuthat az Európa Bajnokságra. Sajnos nem úgy alakultak az eredmények az elmúlt napokban, ezért pótselejtezőre kényszerültünk - idézte fel az MLSZ szóvivője.

Vasárnap lesz a selejtező sorsolása. A kiemelt kalapba került a magyar válogatott. Ez annyit jelent, hogy Dánia, Írország, Norvégia és Szlovénia közül kell valamelyik csapattal megmérkőzni a pótselejtezőben. Mindegyik csapat erős játékerőt képvisel, ezért azt gondolom, hogy elég nehéz lesz. De amint megvan a sorsolás, és pontosan tudjuk, hogy ki lesz az ellenfél, a szakmai stáb elkezdi a feltérképezést és a felkészülést a november közepi mérkőzésekre - közölte Sipos Jenő.

Egyelőre még várunk a jegyértékesítéssel, hogy kiderüljön, az UEFA milyen döntést hoz, és hogy mikor játsszuk a mérkőzést, ki lesz az ellenfél. Most még nincs pontos információ arról, hogy mikor kezdődik a jegyértékesítés. De amint döntés születik, természetesen tájékoztatjuk a közvéleményt az MLSZ honlapján és más csatornákon keresztül - ígérte az MLSZ szóvivője.

Sipos Jenő kiemelte, még nincs információ arról, hogy mikor dönt az UEFA a zárt kapus szankcióról. Mi is arra várunk, hogy jöjjön a jelzés az UEFA-tól a döntéssel kapcsolatban, és ennek függvénye lesz majd a jegyértékesítés kezdete is.

Hanganyag: Szabó Gergõ

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk