eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Folytatódhat a spanyol labdarúgó bajnokság

A spanyol Nemzeti Törvényszék felfüggesztette a játékosok szakszervezete (AFE) által meghirdetett sztrájkot, így a szövetség döntése után folytatódhatnak a labdarúgó-bajnokságok, közte a Primera División, amelyből két forduló van hátra.

A bíróság csütörtökön határozott arról, hogy illegális a "munkabeszüntetés".

A spanyol kormány múlt csütörtökön hozta meg az eddiginél egyenlőbb pénzelosztást biztosító határozatát, amelyet a liga (LFP) támogatott, a szövetség (RFEF) és az AFE viszont ellenzett. Az RFEF ezért úgy döntött, hogy május 16-tól felfüggeszti a bajnokságokat, az AFE pedig sztrájkot hirdetett.

Az LFP ezért bírósághoz fordult, mert álláspontja szerint politikai sztrájkról van szó. Az ugyanis nem a munkáltató, hanem a kormányzat döntése ellen szól.

A RFEF nem sokkal a bírósági döntést követően közlemény adott ki arról, hogy folytathatják a spanyolországi futballbajnokságot, a Primera División soron következő összecsapásait vasárnap rendezik meg. Köztük a listavezető Barcelona és a címvédő Atlético Madrid találkozóját, amelyen ha a friss Bajnokok Ligája-döntős katalánok nyernek, akkor történetük 23. bajnoki címét ünnepelhetik.

A gránátvörös-kékek a Spanyol Király Kupa-döntőjében is érdekeltek, a fináléra május 30-án kerül sor.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×