eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Juventus utazhat Berlinbe, a Barcelonával BL-döntőt játszani

Nem lesz spanyol házi döntő a Bajnokok Ligájában, a Juventus a Bernabéuban elért 1-1-gyel (meg persze a hazai 2-1-gyel) kiejtette a Real Madridot. Gigi Buffon és Andrea Pirlo ott lehet BL-győztes, ahol 2006-ban világbajnok lett: Berlinben!

Egygólos hátrányról kezdte a Real Madrid a Juventus elleni BL-visszavágót. Az olaszok a legutóbbi három idegenbeli nemzetközi kupameccsükön nem kaptak gólt. 

A Real Madridból, az első mérkőzéshez képest, egyetlen változás: kimaradt Pepe, s visszakerült a felépült Karim Benzema. A brazil-portugál azért is maradt ki, mert Sergio Ramos visszalép eredeti posztjára, a védősorba. Modric sérült, Isco játszik. A tizenegy: Casillas - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - James, Kroos, Isco - Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

A Juventusban Paul Pogba újbóli csatasorba állása erősítést jelent. Stefano Sturaro ül miatta a kispadra. A kezdők: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini - Evra, Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal - Tévez, Morata.
Torinóban az olaszok 2-1-re nyertek, ameddig nem lő egy gólt a Madrid, ők vannak nyeregben. Carlo Ancelotti, a királyi klub olasz edzője szeretne az első négyszeres BL-győztes edző lenni. Ha ez idén tavasszal sikerülne, csapata lenne az első címvédő a Bajnokok Ligája 23 éves történetében. 
Délután 36 fok volt Madridban, az olaszok kérték az UEFA-t, tartsanak mindkét félidőben ivószünetet. 
36 után 37: alig több, mint fél perc után helyzetbe került a Madrid, Marcelo beadása után Bale nem találta el fejjel a kaput. 
Cristiano Ronaldo szabadrúgás - egy, a kicsit veszélyes kategóriából. A Juventus nem ásta be magát a kapuja elé, de a Madrid játszik eddig fölényben. 
Pogba és Vidal kísérletezett.
Éppen a félidő felénél szerzett vezetést a Real Madrid. Jamest, ha kicsit is, de megrúgta Chiellini a tizenhatoson belül. Eriksson tizenegyest ítélt, Cristiano Ronaldo pedig belőtte. Vállalta, pedig a hét végén kihagyott egyet a Valencia ellen.Ezzel beérte az idény BL-góllistájának élén Lionel Messit, s egyben ő a BL-történet gólrekordere. Fontosabb: immár a Madrid állás továbbjutásra. Real Madrid-Juventus 1-0. (összesítésben 2-2, idegenben lőtt góllal a Madrid áll jobban.)
Buffon védte Benzema fejesét, majd Isco kapott sárga lapot a Tévez elleni megmozdulásáért. 
Sorrendben Cristiano Ronaldo lövése (oldalháló), Benzema lövése, illetve Buffon védése (szöglet), majd Sergio Ramos fejese (fölé) tapsoltatta meg a madridi publikumot. 
Félidő. Ezekben a percekben a Madrid 45 percre van Berlintől - a Bernabéuban. 
Kevés eseményt hozott a második félidő eleje, de aztán egy villanás alatt minden megváltozott. AZ egykori Real Madrid-játékos, Álvaro Morata kiegyenlített, s ezzel a Juve áll továbbjutásra. Real Madrid-Juventus 1-1
Morata eddig vitathatatlanul a párharc egyik főszereplője, mindkét meccsen szerzett gólt egykori csapata ellen. 
James Rodriguez 25 méteres ágyúzása után Buffon szemmel verte a labdát. Szerencséjére ez is elég volt. 
Nem lefutott a meccs, Casillas szép vetődéssel tartja meccsben a Madridot. Ha a Juve szerez még egy gólt, már három kell utána a spanyoloknak. 
Bale iparkodik, de semmi sem sikerül neki. Két méteről fejelt a kapu fölé. 
Bale, Bale és Bale. Egymaga megnyerhette volna a mérkőzést. Közben Evra és a beállt Chicharito ütközése után a madridiak tizenegyest reméltek - nem volt az.
A Juventus tíz percnyire van Berlintől. Buffon és Pirlo ott nyertek világbajnoki címet 2006-ban. 
Mindkét oldalon egy-egy helyzet (Chicharito, Pogba), de marad az 1-1. 
Négy perc hosszabbítás
Huszonöt év múltán sem lesz újrázás az első számú európai kupasorouatban. A Real Madrid kiesése után még legalább egy évet kell várni arra, hogy egy csapat megismételje Arrigo Sacchi AC Milanjának 1990-es teljesítményét: a rossonerók megvédték előző évi elsőségüket az Ahax elleni, bécsi döntőben. De régen volt már...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×