INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Megszakítják útjukat Fa Nándorék

InfoRádió / MTI
A nagyvitorla fel-, illetve lehúzó szerkezetének meghibásodása miatt Fa Nándor és új-zélandi társa, Conrad Colman úgy döntött, hogy Új-Zélandon kikötve megszakítják útjukat a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen, melyen továbbra is a hetedik helyen haladnak.

A Spirit of Hungary honlapja szerint a hajósok két napja szenvednek az elromlott csúszka miatt, Colman háromszor, Fa Nándor kétszer mászott már fel az árbocra, hogy fel tudják húzni a vitorlát.

Vasárnap éjszaka hozott döntésüket hivatalosan bejelentették a versenyigazgatóságnak, s már Invercargill felé haladnak, oda, ahova korábban a versenyben második helyen álló Neutrogena is kénytelen volt kihajózni. A szükséges alkatrészek listáját már leadták Colman nagybátyjának, aki Aucklandből szállítja majd azokat a kikötőbe. A Spirit of Hungary várhatón kedden este ér majd Invercargillbe.

A megálló nem jelenti a magyar, új-zélandi kettős versenyének a végét, a viadal szabályai ugyanis lehetővé teszik a technikai megállást, melynek minimum 24 órásnak kell lennie, de maximum nyolc napot lehet a kikötőben tölteni.

Az elmúlt napokban a Renault Captur vesztegelt Új-Zélandon, Jörg Riechers és Sébastien Audigane ugyanakkor hétfő reggel már elhagyta a partot.

A Barcelona World Race-t továbbra is a Bernard Stamm irányította Cheminées Pujoulat vezeti, jelentős, több mint ezer mérföldes előnnyel a Neutrogena és a GAES előtt.

A címlapról ajánljuk