eur:
388.94
usd:
361.98
bux:
68690.53
2024. május 8. szerda Mihály

Kemény Dénes: jól fekszik a magyaroknak a kispályás vízilabda

Elsősorban a szlovákok elleni, jövő keddi kassai Világliga-mérkőzés előtti felkészülést segíti a magyar férfi vízilabda-válogatott számára az a nemzetközi négyes torna, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek a felújított Szőnyi úti Laky Károly Uszodában. Először az Egyesült Államok, majd Horvátország, végül pedig Kanada lesz az ellenfél.

"Most az lett a döntő szempont, hogy egy új uszodába játszunk, és mivel a BVSC uszodája nem új, de olyan szinten került felújításra, mintha vadonatúj lenne, ezt a beruházást ünnepeljük meg, avatjuk fel egy komoly nemzetközi tornával" - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Szerinte a magyar csapat ezen a kispályás vízilabdán előnyben van mindenkivel szemben. "Valahogy a mi pólókultúránk az improvizációra, a vagányságra, a gyors helyzetfelismerésre épül. Ezért most míg a többi nemzet hozzászokik ahhoz, hogy 5 méterrel rövidebb a pálya, az első két-három évben mindenképpen előnyünk van" - fogalmazott.

A Világligával kapcsolatban Kemény Dénes azt mondta, a veretlen szériának az a veszélye, hogy az ember kevésbé motivált arra, hogy önkritikus legyen, hogy a hibáiból tanuljon, illetve javuljon. A győzelmet analizálni azt jelenti, hogy a játékos tudomásul veszi, látja a videón, hogy mit rontott el, de különösebben nem hatja meg. Vereség után meg szinte nem is kell velük beszélni, mindenki önkritikus, mindenki tudja, miben kell javuljon.

Kemény Dénes szerint ilyen szempontból egy-egy vereség időnként jól jön, "ettől függetlenül soha nem megy be az ember úgy egy mérkőzésre, hogy jó lenne ma kikapni".

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×