eur:
388.6
usd:
359.81
bux:
68107.41
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újraindul Michael Schumacher hivatalos honlapja

Első világbajnoki címének 20. évfordulója alkalmából csütörtökön újraindul a hivatalos honlapja Michael Schumachernek, a németek hétszeres Forma-1-es vb-győztesének, aki tavaly súlyos síbalesetet szenvedett.

"A weboldal egyfajta otthont kíván biztosítani annak a rengeteg szurkolónak, aki a világ minden tájáról töretlenül szorít Michaelnek a balesete óta" - írta közleményében Sabine Kehm, a 45 éves korábbi versenyző menedzsere, aki Schumacher egészségi állapotáról ugyanakkor nem számolt be.

A honlapon a baleset óta csak a német ex-pilóta családjának köszönetnyilvánítása volt olvasható.

Schumacher - aki 2012 végén vonult vissza véglegesen az F1-től - tavaly december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Mesterséges kómában tartották, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését.

Kehm június 16-án jelentette be, hogy Schumacher már nincs kómában, és elhagyta a grenoble-i kórházat, majd a rehabilitáció szeptember 9-ig egy lausanne-i kórházban zajlott. Azóta a német versenyzőt otthonában gyógykezelik.

Schumacher pályafutása során 308 futamon vett részt - nála csak a brazil Rubens Barrichello állt többször rajthoz a száguldó cirkuszban -, s rekordnak számító 91 alkalommal diadalmaskodott. A vb-címek mellett csúcstartó a legtöbb első rajtkockát és a versenyben futott leggyorsabb kört tekintve, élen áll az összes szerzett pontok és a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában is. Első világbajnoki címét 1994. november 13-án szerezte.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×