eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Csütörtökön mindhárom magyar Európa Lliga résztvevő pályára lép

Csütörtökön mindhárom magyar résztvevő pályára lép a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójában: a Ferencváros a horvát HNK Rijeka, a Diósgyőri VTK a bolgár Liteksz Lovecs vendége lesz, míg a Győri ETO FC a svéd IFK Göteborgot fogadja.

A legnehezebb dolguk papíron a sorozatba bajnoki ezüstérmesként csak most bekapcsolódó győrieknek lesz, mivel északi riválisa játékban van, ugyanis a svéd bajnokság a szezon közepén tart. Az IFK Göteborg az eddigi 14 forduló alatt öt győzelem mellett nyolc döntetlent játszott és csak egyszer kapott ki, ráadásul a kudarcát még április elején a 2. körben szenvedte el, azóta veretlen minden fronton. A svéd csapat az EL-selejtező első fordulójában egy döntetlent követően kétgólos sikerrel jutott túl luxemburgi ellenfelén.

A zöld-fehérek trénere, Horváth Ferenc, aki a rivális hét mérkőzését látta, úgy véli, az szólhat a Győr mellett, hogy több kreatív játékosa van, mert a svédek legfeljebb két-három ilyen labdarúgóval rendelkeznek. Hozzátette, hogy "a játékosai viszont bivalyerősek és mindenki tudja a dolgát, a klasszikus északi játékot játsszák, de azt nagyon jól".

A fővárosi zöld-fehérek azzal a HNK Rijekával találkoznak, amely az előző szezonban másodikként zárt a horvát élvonalban, továbbá elhódította a Horvát Kupát. Ami biztos, hogy a máltai Sliema Wanderers kiejtése során mutatott teljesítménynél jóval jobban kell futballoznia Thomas Doll együttesének, amely sem az idegenbeli 1-1, sem a hazai 2-1-es siker alkalmával nem volt meggyőző. A Ferencváros csapata szerda délelőtt indult útnak.

A miskolciak már szintén elindultak Bulgáriába, ahol azzal a Liteksz Loveccsal találkoznak, amely 1998 óta mindössze kétszer nem szerepelt nemzetközi porondon. Ezúttal bajnoki bronzérmesként kvalifikálta magát a második számú európai kupasorozatba a csapat. A Diósgyőr kettős győzelemmel a máltai Birkirkarát búcsúztatta az első körben, míg a Liteksz Lovecs a moldovai Veris együttesét az idegenbeli gól nélküli döntetlent követően a hazai pályán aratott 3-0-s sikerrel ejtette ki.

A Diósgyőr mérkőzése 19.45-kor, a Győré 20 órakor, a Ferencvárosé 20.30-kor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×