eur:
389.01
usd:
361.31
bux:
68718.17
2024. május 7. kedd Gizella

Csaknem négy és fél milliárdos kormánytámogatás két utánpótlásbázisnak

A kormány 2,5 milliárd forinttal támogatja a dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum, 1,9 milliárddal pedig a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia fejlesztését.

A pénteki Magyar Közlönyben olvasható határozatok szerint a kispesti Magyar Futball Akadémiához kapcsolódó beruházások között szerepel három szabványméretű, világításos labdarúgópálya, egy szabványméretű, világításos műfüves labdarúgópálya, egy szabványméretű labdarúgópálya, négy, világításos edzőpálya, valamint az akadémia kiszolgálásához szükséges öltöző és kiegészítő infrastruktúra megépítése. Erre az idén és jövőre összesen 2,5 milliárd forintot biztosít a kormány.

A pécsi kosárlabda-akadémián épül egy új csarnok, három 30x16 méteres pályával, 400 ember befogadására alkalmas állandó lelátóval, kiszolgálóhelyiségekkel, valamint bővíthető mobil lelátóval. Ezek mellett építenek majd a működéshez kapcsolódó szállás- és kiszolgálólétesítményeket is, illetve felújításokat végeznek el. A kormány ebben az évben és 2015-ben összesen 1,9 milliárd forintot biztosít erre.

Mindkét akadémia esetében az építtető a Nemzeti Sportközpontok, amelynek vagyonkezelésébe kerülnek az ingatlanok.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatták be Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb hat évre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×