eur:
389.54
usd:
364.46
bux:
68219.23
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nagyobb csoda, hogy a Bayern gólt kapott, mint hogy 3-1-re nyert Londonban

Az Arsenal-Bayern München és a Porto-Málaga mérkőzéssel folytatódtak a labdarúgó Bajnokok Ligája. nyolcaddöntői. A bajorok 3-1-re nyertek Londonban, Kroos, Müller, Mandzukic, illetve Podolski szerezték a gólokat. A Porto 1-0-ra nyert, Joao Moutinho lesgóljával. Egyébként a nyolcaddöntő eddigi hat mérkőzéséből ezt az egyet nyerte meg a pályaválasztó csapat.

Londonban az Arsenal a legerősebb tizenegyével kezd: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Arteta, Wilshere, Ramsey, Cazorla - Podolski, Walcott. Cserék: Mannone, Diaby, Rosicky, Giroud, Oxlade-Chamberlain, Coquelin, Jenkinson.

A Bayern München összeállításának érdekessége, hogy Mario Gomez csak csere: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ribery - Mandzukic. Cserék: Starke, Robben, Shaqiri, Rafinha, Gustavo, Gomez, Timoscsuk. (Gomez mellőzése a szezon történései alapján, perszem, nem meglepő.)

A másik párharc szereposztása. FC Porto: Helton - Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro - Gonzalez, Fernando, Joao Moutinho, Izmailov - Martinez, Varela. Cserék: Fabiano, Maicon, Andre Castro, Rodriguez, Liedson, Atsu, Seba.

Málaga: Willy - Sergio Sanchez, Demichelis, Weligton, Antunes - Toulalan, Iturra, Joaquin, Isco - Julio Baptista - Santa Cruz. Cserék: Kameni, Lugano, Camacho, Saviola, Piazon, Duda, Francisco Portillo.

Az 5. percben megszerezte a vezetést a Bayern, Thomas Müller jobb oldalról küldött beadása után Toni Kroos 17 méterről a kapuba zúdította a labdát. Arsenal-Bayern München 0-1

Portóban eddig Marat Izmajlov lövése jelentette a legfontosabb eseményt,  Willy védett.

Egy 180 perces csata 20. perce után talán bátorság kijelenteni, de minden jel szerint eldőlt a párharc. A Bayern München 2-0-ra vezet az Emiratesben. Egy szöglet után Van Buyten megcsúsztatta a labdát, Szczeszny kapus kiütötte, de Thomas Müller közelről a léc alá vágta. Arsenal-Bayern München 0-2

Rosszul reagált az angol csapat a történtekre, sok az alattomos szabálytalanság.

A másik pályán még nincs gól, noha a Porto mezőnyfölénye vitathatatlan.

A Bayern nagyon magabiztosan játszik, híveinek egy másodpercig sem kell izgulnia, noha az utóbbi percekben az Arsenal van labdabirtoklási fölényben.

A Marca szerint a "Málaga csak szenved labda nélkül". A játék képe alapján a spanyolokank nem lenne ellenére, ha a bíró már most lefújná a meccset. Pedig még az első félidőből is van öt perc.

A játékrész utolsó helyzete is a Bayerné: Philip Lahm beadása után Mario Mandzukic a bal kapufa mellé csúsztatta a labdát.

A második játékrészben az Arsenal továbbra is többet birtokolja a labdát, de még helyzetig sem jut. A másik pályán a Porto újabb esélyt szalasztott el, Marat Izmajlov hibázott.

Óriási kapushibából született meg a Bayern első, 2013-ban kapott gólja. Egy ajándékba kapott szöglet után Manuel Neuer teljesen fölöslegesen és rosszul jött ki a kapujából, Lukas Podolski, a Bayern korábbi játékosa pedig az üres kapuba fejelte a labdát. Arsenal-Bayern München 1-2

Szinte abban a percben, amelyben gól esett Londonban, megszerezte a Porto a vezetést. Fernando beadása után Joao Moutinho talált a kapuba. (Mint a Marca felvétele később megmutatta, lesről.). FC Porto-Málaga 1-0

Egy percen belül két Bayern-lehetőség: Kroos lövését Szczesny szögletre ütötte, majd a sarokrúgás után Javier Martínez a kapu fölé fejelt.

Majdnem kiegyenlített az Arsenal! Az egy perccel korábban beállt Giroud (Theo Walcott beadása után) kapásból lőtt, de éppen Manuel Neuert találta el.

Vége az Arsenal egyébként is takaréklángon pislákoló reményeinek. Lahm lapos beadása után Mandzukic és Sagna harcolt a labdáért az öt és feles környékén, a horvát csatár lábáról perdült a labda a kapuba. Arsenal-Bayern München 1-3

Mezőnyjátékkal telik a mérkőzés vége Londonban. A Bayern alighanem már Londonban eldöntötte a továbbjutás kérdését, a Portóra azonban nehéz percek várnak majd márciusban Málagában.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×